Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 09:56 Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Όρθρος στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμίας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Συμεών…

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε και στην Μητρόπολη Φθιώτιδος η Δεσποτική Εορτή της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στην πόλη της Λαμίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και χειροθέτησε πνευματικό τον Αρχιμ. π. Βαρθολομαίο Κάσση, αδελφό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ακολούθως τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων παρουσία των τοπικών αρχών, με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Άγιος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ανέγνωσε το Εγκύκλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την Εορτή των Χριστουγέννων,

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις ευχές του Ποιμενάρχη Φθιώτιδος:

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Μητροπόλεως για την Εορτή των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και πλήθους κόσμου, η μεγάλη εορταστική εκδήλωση με ύμνους και κάλαντα υπό τον τίτλο: «Χριστός γεννιέται χαρά στον κόσμο. Χριστούγεννα στη Μικρασία», από τους καθηγητές και τους μαθητές του  Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», υπό τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Μητροπόλεως και των 10 παρατημάτων του στην Φθιώτιδα, μαζί με τους καθηγητές και τα μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας της Μητροπόλεως παρουσίασαν ύμνους. Ευρωπαϊκά και παραδοσιακά κάλαντα από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ιωνίας γης, εκδήλωση η οποία επισφράγισε τις επετειακές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Επίσης,  ο Σεβασμιώτατος μαζί με την πατρική του αγάπη και ευλογία διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά των κοινωνικοπρονοιακών δομών της Λαμίας, σε όλα τα παιδιά του Ωδείου, του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και σε όλα τα παιδιά των ιερέων της πόλεως Λαμίας και των περιχώρων.

Ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τα αγόρια και τα κορίτσια των δύο δομών προστασίας στη Λαμία, του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ορφανοτροφείου Θηλέων του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς».

Επίσης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Λαμίας μοιράζοντας δώρα και ευχές στους αρρώστους στις Κλινικές, σε εργαζόμενους και διοίκηση.

Τέλος ο ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε με την συνοδεία του τον εορτάζοντα Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδος κ. Χρήστο Γεωργίου, αλλά και αρκετές ιερατικές οικογένειες εντός και εκτός Λαμίας.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από τις επισκέψεις του κ. Συμεών στις Δομές και στο Νοσοκομείο Λαμίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση