Κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 09:40 Κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Λαμία

Η 2η ημέρα του χρόνου δεν είναι αργία αν και πολλές φορές μπερδευόμαστε καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων δεν ανοίγει μετά την Πρωτοχρονιά.

Τα καταστήματα στις 2 Ιανουαρίου, κατά έθιμο δεν ανοίγουν, διατηρώντας την παράδοση όταν ακόμη οι αναγκαστικές Κυριακές δεν είχαν θεσμοθετηθεί από το Γιακουμάτο!

Έτσι επειδή τα καταστήματα λειτουργούσαν την τελευταία Κυριακή του χρόνου, έδιναν μία εργάσιμη μέρα τον καινούριο χρόνο για ξεκούραση στους υπαλλήλους, που έδινε την ευκαιρία και για απογραφή.

Τώρα πλέον κάπου πάει να χαθεί και η σημασία της Κυριακής και η ανάγκη για ανθρώπινα ωράρια, ευτυχώς όμως οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι, όπως και της Λαμίας το διατηρούν, παρατείνοντας κατά ένα 24ωρο της Πρωτοχρονιάτικες διακοπές.

Δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες λειτουργούν κανονικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση