Φθιώτιδα: Υποχρεωτικές αλυσίδες - Απαγορευτικό για φορτηγά - Έκλεισε το ΧΚ Παρνασσού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 10:07 Φθιώτιδα: Υποχρεωτικές αλυσίδες - Απαγορευτικό για φορτηγά - Έκλεισε το ΧΚ Παρνασσού

Σε επιφυλακή για το χιονιά που έρχεται - Υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε όλους τους νομούς της Στερεάς - Χιονοθύελλα το πρωί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Η επέλαση του χιονιά στη Στερεά Ελλάδα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Εύβοια, όπου κατά τόπους σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε χιονοθύελλα και στον Παρνασσό και αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό το ΧΚ Παρνασσού μέχρι νεωτέρας. Γι' αυτό μην ξεκινήσετε να πάτε εκεί αφού η αστυνομία θα σας γυρίσει πίσω.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα και έχει παντού μηχανήματα οι χειριστές των οποίων κάνουν παρεμβάσεις όπου χρειάζεται για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Μετά την Εύβοια, ξεκίνησε να χιονίζει σε Βοιωτία και Αττική. Από τη Μαλακάσα και μέχρι τα διόδια των Αφιδνών ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση, γι' αυτό εάν δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη οι οδηγοί δεν πρέπει να κινηθούν στην Αθηνών - Λαμίας, όπου μετά τις 10:00΄ το πρωί σε ορισμένα τμήματα της εθνικής οδού χρειάζονται αλυσίδες.

Στη Φθιώτιδα έχει χιονίσει από τα 700μ υψόμετρο και πάνω, δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο. Τις επόμενες ώρες αναμένονται χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα, με τη νότια Φθιώτιδα (Λοκρίδα) να είναι αυτή που θα δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού, όπως και η ανατολική Φθιώτιδα.

Απαγορευτικό στα φορτηγά

Κανένα φορτηγό άνω των 3,5 τόνων δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην εθνική οδό, μετά από τις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας (δείτε εδώ). Ομοίωςστον Ε65 στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ υπάρχει απαγορευτικό και στο κομμάτι της εθνικής οδού από τις Ράχες και μέχρι τα όρια των νομών Μαγνησίας - Λάρισας (δείτε εδώ).

Υποχρεωτικές αλυσίδες

Από τις 6:00΄ το απόγευμα του Σαββάτου επίσης όλοι οι οδηγοί στη Φθιώτιδα και σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητο αλυσίδες ή το όχημα να φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), αφού θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι από αστυνομικούς σε όλη την Περιφέρεια της Στερεάς.

Η επίσημη ενημέρωση από ΕΛ.ΑΣ. για τη Στερεά

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Νομός Βοιωτίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.
  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 11,000η χ/θ.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30,000η χ/θ έως την 34,000η χ/θ.

Νομός Ευβοίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 11,000η χ/θ έως την 0,000η χ/θ.

Νομός Φθιώτιδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 242,079η χ/θ έως την 121,250η χ/θ (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Νομός Ευρυτανίας

(Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Εθνική Οδό Καρπενησίου-Αγρινίου, από 7η έως 15η χ/θ, θέση «Μπαγασάκι», (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Φουρνά, από 12η έως 22η χ/θ, θέση «Βράχος», (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
  • Στην Επαρχιακή Οδό Φουρνά-Καρδίτσας, από 50η έως 60η χ/θ, θέση «Ζαχαράκη», (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Κρίκελλου-Δομνίστας, από 12η έως 25η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Χιονοδρομικό Κέντρο, από 3η έως 15η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από 30η έως 45η χ/θ, θέση «Αραποκέφαλα» (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Στενώματος, από 2η έως 17η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Φιδάκια, από 7η έως 25η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)

Υπενθυμίζεται ότι, με Αποφάσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, από την 18.00΄ ώρα χθες 04.02.2023 έως ύφεσης των φαινομένων, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου των ανωτέρω Νομών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση