Το χωριό της Οίτης που ξυπνάει κάθε μέρα με αρνητικές θερμοκρασίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 11:53 Το χωριό της Οίτης που ξυπνάει κάθε μέρα με αρνητικές θερμοκρασίες

«Πάγωσαν» πάλι τα θερμόμετρα στην Κεντρική Ελλάδα…

Η κεντρική ορεινή Ελλάδα, εξακολουθεί να καταγράφει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της χώρας μέσα στο Φεβρουάριο.

Στο Μαυρολιθάρι του Δήμου Δελφών Φωκίδας (πρώην Δήμος Καλλιέων) στη θέση Βρύζες και σε υψόμετρο 1.250 μέτρα στις πλαγιές της Οίτης, το θερμόμετρο στις 06:40’ το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2023, έδειξε -12,2 βαθμούς!

Ισχυρό παγετό είχαμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα σύμφωνα με το meteo.gr:

Ωστόσο αυτό που συμβαίνει με το Μαυρολιθάρι, το φετινό Φεβρουάριο είναι ιδιαίτερα… παγωμένο. Καμία μέρα αυτό το μήνα το χωριό δεν «ξύπνησε» με θετική θερμοκρασία! Μάλιστα αυτή είναι η 7η ημέρα που έχουμε διψήφιο αριθμό αρνητικής θερμοκρασίας με το παγωμένο ρεκόρ των -12,7 βαθμών να σημειώνεται στις 03:00’ τα ξημερώματα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα από τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου μέχρι και το μεσημέρι της 11ης Φεβρουαρίου, η «Μπάρμπαρα» είχε φέρει ολικό παγετό στην περιοχή!

Κι άλλες όμως περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σημειώνουν αρνητικές θερμοκρασίες. Το πρωί της Τρίτης (14/2) τις χαμηλότερες θερμοκρασίες είδαμε μέσω των σταθμών του meteo.gr σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Ειδικότερα στη Φθιώτιδα είχαμε:

Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας -5.3 °C στις 07:40’

Λευκοχώρι Ελάτειας -4.6 °C στις 07:10’

Θερμοπύλες -2.5 °C στις 06:50’

Στυλίδα -1.7 °C στις 07:30’

Αμφίκλεια -0.2 °C στις 06:00’

Στη Λαμία τέλος ο υδράργυρος στις 06:50’ το πρωί έπεσε στους 1,8ο C. Όσο και αν φαίνεται χαμηλή θερμοκρασία, είναι η 4η υψηλότερη χαμηλή τις τελευταίες 10 ημέρες στην πόλη! Η χαμηλότερη θερμοκρασία, του Φεβρουαρίου, του έτους αλλά και του φετινού χειμώνα, μέχρι στιγμής, ήταν οι -1,2 βαθμοί που έδειξε το θερμόμετρο το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση