«Σεξουαλική Αγωγή στην Εφηβεία» στο Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου και το ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 13:34 «Σεξουαλική Αγωγή στην Εφηβεία» στο Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου και το ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας προγράμματος συνεκπαίδευσης «Σεξουαλική Αγωγή στην Εφηβεία» που υλοποιούν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας και το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 εκδήλωση-ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από τους Ιατρούς Γυναικολόγους του Γ.Ν. Λαμίας κ.κ. Ζαχαρή Κωνσταντίνο και Χονδρό Σπυρίδωνα.

Η ενημέρωση αφορούσε θεματολογία συναφή με:

(α) Τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις και

(β) Τις μεθόδους αντισύλληψης.

Ευχαριστούμε τους ως άνω ιατρούς για την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών. Ειλικρινείς ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης και στον Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας κ. Κολοκυθά Ανδρέα που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, εξασφαλίζοντας την παρουσία των ειδικών στην εκδήλωση.

Το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου και το ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας, οι δύο συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες του συγκροτήματος, υλοποιούν στην πράξη το όραμα της συμπερίληψης με δράσεις ποικίλου περιεχομένου από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Μια εξ’ αυτών είναι το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης που υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Σχολικού Νοσηλευτή του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας κ. Καραγιάννη Χρήστου και το οποίο προγραμματίζεται να διαρκέσει οκτώ μήνες.

Τα σχολεία μας σταθερά προσανατολισμένα

  • στην ευαισθητοποίηση των μαθητριών και των μαθητών με ζητήματα που δυνητικά μπορούν να τεθούν σε υψηλή προτεραιότητα για την υγεία τους,
  • στη διαμόρφωση υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς και
  • στην ανάπτυξη ορθής και έγκυρης πληροφόρησης

προάγουν τη συμπερίληψη και ενισχύουν τη διαφορετικότητα καθώς εμπλουτίζει τις αντιλήψεις μας και προάγει την ευεξία των μαθητριών και μαθητών μας.

# inclusion in action #ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας #Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση