Γίνεται Πειραματικό το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 11:02 Γίνεται Πειραματικό το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Θα διασυνδεθεί εκπαιδευτικά με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό…

Την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα από το σχολικό έτος 2024-2025 ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 5 Απριλίου 2023, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ ανταποκρίθηκαν «αφ’ ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, αφ’ ετέρου στη δέσμευση για συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

Έτσι, από 62 τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία το 2019, έφτασαν τα 120 το 2022 και από το επόμενο έτος, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, προστίθενται επιπλέον 18 νέα σχολεία, που θα λειτουργήσουν με το νέο τους καθεστώς από το Σεπτέμβριο του 2024.

Μέσα σε αυτά και το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, που από το Σεπτέμβριο του 2024 θα λειτουργήσει ως Πειραματικό και θα διασυνδεθεί εκπαιδευτικά με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Τα δύο σχολεία θα έχουν κοινό Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ.).

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες, που εισάγονται με εξετάσεις.

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού, που εισάγεται σε αυτά με ηλεκτρονική κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση