Στάση εργασίας και διαμαρτυρία από τους Εργαζόμενους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 15:08 Στάση εργασίας και διαμαρτυρία από τους Εργαζόμενους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Αύριο Πέμπτη, 6 Απριλίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΦΥ Στερεάς Ελλάδος, συμμετέχει στην Πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) την Πέμπτη 6/4/2023 από τις 12:00μμ έως τις 15:00μμ. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Λαμίας στις 12:00μμ.

Διεκδικούμε:

- Ένταξη όλων των υγειονομικών και εργαστηριακών υπαλλήλων στην κατηγορία Α του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

- Ειδάλλως, άμεση υλοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο χώρο της υγείας, με όλες τις τροποποιήσεις που έχει υποβάλλει με υπόμνημά της η ΠΟΕ ΠΦΥ σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα πολιτικά κόμματα  .

- Άμεσα έκδοση οργανισμού στα Κέντρα Υγείας που εκκρεμεί εδώ και 9 χρόνια με αποτέλεσμα την μη πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού για πάνω από μια 10ετία!

- Άμεσα πρόσληψη Ιατρικού προσωπικού. Οι συνταξιοδοτήσεις ιατρών έχουν επιφέρει κενό και οδηγούν σε απαξίωση και κλείσιμο κρίσιμων τμημάτων των Κέντρων Υγείας.

- Προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού αποκλειστικά για τις δημόσιες δομές ΠΦΥ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση