Εκπέμπουν «SOS» οι κερασοπαραγωγοί του Α.Σ. Κοιλάδας Σπερχειού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023 12:42 Εκπέμπουν «SOS» οι κερασοπαραγωγοί του Α.Σ. Κοιλάδας Σπερχειού

Μεγάλη καταστροφή από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις…

Κραυγή αγωνίας από τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασοπαραγωγών ΤΚ Φραντζή ΑΣ Κοιλάδας Σπερχειού, μετά τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις που χάλασαν ή κατέστρεψαν τελείως τον καρπό των δέντρων τους.

Όπως επισημαίνουν: «μετά τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή Φραντζή και Γοργοποτάμου, η παραγωγή κερασιού στην περιοχή μας αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα σχισίματος και καρπόπτωσης του προϊόντος. Μάλιστα οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ολική καταστροφή σε όλες τις πρώιμες ποικιλίες».

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας τέτοιας μεγάλης καταστροφής, οι κερασοπαραγωγοί της περιοχής, καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς, να εργαστούν συλλογικά «προκειμένου ο ΕΛΓΑ να ασχοληθεί ΑΜΕΣΑ με την καταγραφή της τεράστιας ζημιάς. Οι εποχές που βιώνουμε είναι σκληρές για όλους και θα ήταν κρίμα να πάνε χαμένοι οι κόποι δεκάδων παραγωγών που από αυτές τις σοδειές εξαρτώνται οικογένειες και μικρά παιδιά. Ελπίζουμε σε άμεση κινητοποίηση με πράξεις!», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση