Λαμία: Εκπέμπουν SOS οι νοσοκομειακοί γιατροί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 09:04 Λαμία: Εκπέμπουν SOS οι νοσοκομειακοί γιατροί

Έκκληση για βοήθεια από τους συναδέλφους τους ιατρούς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα…

Νέο δελτίο τύπου όπου περιγράφουν «την τραγική κατάσταση» του Νοσοκομείου Λαμίας εξαιτίας των νέων αποχωρήσεων γιατρών, κοινοποίησε το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας.

Όπως εξηγούν στο δελτίο τύπου υπάρχουν πλέον πολλοί λόγοι που οι συνάδελφοί του αναζητούν εναλλακτικές εργασιακές διεξόδους.

Υπογραμμίζουν δε, ότι μαθηματικά οδηγούνται στο να ασκούν ιατρική εκτός της ειδικότητάς τους, στην επικίνδυνη και αντιεπιστημονική, όπως τη χαρακτηρίζουν, λογική της εφημερίας τομέα ή του γιατρού για πάσα νόσο.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΝΙΑΛ:

«Δυστυχώς, η τραγική κατάσταση υποστελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας επιδεινώνεται. Ο  αριθμός των γιατρών του Γ.Ν. Λαμίας μειώνεται συνεχώς. Ένας ακόμα ιατρός έχει ήδη αποχωρήσει,  άλλοι δύο έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους και ένας περιμένει διορισμό σε άλλο νοσοκομείο. 

Ο φαύλος κύκλος υπερεργασίας, παραιτήσεων - αποχωρήσεων, μηδενικών προσλήψεων,  εντέλλεσθε, κάλυψης αναγκών εκ των ενόντων, αύξησης της υπερεργασίας συνεχίζεται αδιάκοπα. 

Οι αποφάσεις-«εντέλλεσθε» της Διοίκησης με σκοπό την “προάσπιση της δημόσιας υγείας και του  δημοσίου συμφέροντος” εξακολουθούν, προκαλώντας την απαξίωση της εργασιακής και  επιστημονικής ταυτότητας των ιατρών και κακοπληρωμένη υπερεργασία σε αλλότριο επιστημονικό  αντικείμενο. 

Η εξάντληση από την υπερεργασία, την υπερεφημέρευση και την εθελότυφλη επίλυση των  λειτουργικών προβλημάτων δια των ήδη υπηρετούντων γιατρών εκ των διοικούντων, η αδυναμία και  αδιαφορία των υπευθύνων στις εκκλήσεις μας για προσλήψεις και παροχή οικονομικών κινήτρων, ο  διαφαινόμενος προσανατολισμός προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας και η απογοήτευση από την  εργασιακή και προσωπική υποβάθμιση και την έλλειψη επιστημονικής και οικονομικής προοπτικής,  οδηγούν όλο και περισσότερους γιατρούς του νοσοκομείου μας στην αναζήτηση εναλλακτικών  εργασιακών διεξόδων. 

Η αύξηση του αριθμού των παραιτήσεων, θα οδηγήσει μαθηματικά το Γ.Ν. Λαμίας να λειτουργεί ως  σταθμός αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και επειγόντων χειρουργείων, με λιγοστούς  ειδικευμένους γιατρούς, οι οποίο θα εξαναγκάζονται να ασκούν ιατρική εκτός της ειδικότητάς τους,  στην επικίνδυνη και αντιεπιστημονική λογική της εφημερίας τομέα ή ακόμα χειρότερα της ιατρικής της  άσπρης μπλούζας, γιατρός για πάσα νόσο.

Κάνουμε εκ νέου έκκληση για βοήθεια προς όλους τους συναδέλφους ιατρούς, δημόσιου και  ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στις ειδικότητες του παθολογικού τομέα και της γενικής ιατρικής για  έμπρακτη στήριξη του νοσοκομείου της πόλης, με στόχο την επιβίωση του. 

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να ενεργήσει, χωρίς άλλες δικαιολογίες και επικοινωνιακές υπεκφυγές,  για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των ιατρών, ως οφείλει εκ του θεσμικού της ρόλου, για να  επανέλθει το νοσοκομείο στη λειτουργική κανονικότητα ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου. 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν στην προσπάθεια  μας, να συμμεριστούν την αγωνία μας και να σταθούν δίπλα μας. 

ΟΧΙ στον ευτελισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.  ΟΧΙ στην απαξίωση των επαγγελματιών υγείας. 

Όχι στην υποβάθμιση της δημοσίας υγείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση