Καστορίας Καλλίνικος: «Η υπακοή γεννά Αγίους, επιστήμονες, ευεργέτες και ήρωες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 00:33 Καστορίας Καλλίνικος: «Η υπακοή γεννά Αγίους, επιστήμονες, ευεργέτες και ήρωες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσκλητήριο του Φθιώτιδος Συμεών για τον ερχομό του Οικουμενικού Πατριάρχου την προσεχή Κυριακή στην Ι.Μ. Αγάθωνος…

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην μαρτυρική πόλη της Υπάτης επ΄ευκαιρία της μνήμης του ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944.

Στον Όρθρο και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, καθώς και από του Ραδιοφωνικούς Σταθμούς των Ιερών Μητροπόλεων Φθιώτιδος και Καστορίας και από διαδικτύου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα ο Άγιος Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Δείτε το βίντεο:

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο για την παρουσία του στην Υπάτη και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους για την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα ευλογήσει με την παρουσία του την Μητρόπολη Φθιώτιδας η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός μας Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, για να προσκυνήσει ευλαβικά το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Ο κ. Συμεών κατά το προσκλητήριο σημείωσε:

«Την επόμενη Κυριακή όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουμε πολύ χρόνο από τις 7 το πρωί να ασκήσουν και το εκλογικό τους δικαίωμα που είναι και εκλογική μας υποχρέωση, θα έχουμε τον χρόνο να εκκλησιαστούμε κανονικά και να λειτουργηθούμε και κατόπιν να βρεθούμε όλοι στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Οσίου Αγάθωνος για να υποδεχθούμε αυτόν που κατ’ εξοχήν διακονεί την ενότητα του Γένους, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο,  ο οποίος ως ταπεινός προσκυνητής θα έλθει ευλαβικά να γονατίσει ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, θα έρθει να ευλογήσει τον τόπο, θα έρθει να ευλογήσει όλους μας και θα έρθει να εισπράξει από εμάς όχι μόνο την εικόνα αλλά την πραγματικότητα της ενότητας και της μεταξύ μας αγάπης, της μεταξύ μας αποφασιστικότητας να σταθούμε ενωμένοι, όπως οφείλουμε, κοντά του, για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τις εσωτερικές και τις εξωτερικές, για να αντιμετωπίζουμε κάθε μορφής κίνδυνο, ο όποιος ελλοχεύει άλλοτε εκ δεξιών και άλλοτε εξ ευωνύμων. Ακριβώς θα φανερώσουμε και θα καταθέσουμε την αταλάντευτη ενότητά μας βασισμένη στις πατρογονικές μας ρίζες και προσανατολισμένη στον κοινό μέλλον».

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944 στο Μνημείο Ηρώων στην Υπάτη, κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, καθώς και η τελετή αδελφοποίησης της Δημοτικής Κοινότητας Υπάτης του Δήμου Λαμιέων και της Δημοτικής Κοινότητας Δισπηλιού του Δήμου Καστοριάς, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ.κ. Καλλινίκου και Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς και των Δημάρχων Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη και Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου.

Τέλος, οι Άγιοι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους, καθώς και ο κ. Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, ο Πρόεδρος του Δισπηλιού κ. Νικόλαος Ιασωνίδης και όλη η συνοδεία εκ Καστορίας, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος, όπου προσεκύνησαν το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και  έγιναν δεκτοί με περισσή αγάπη από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη και την περί αυτόν Ιερά Αδελφότητα.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Καστορίας Καλλίνικος: «Η υπακοή γεννά Αγίους, επιστήμονες, ευεργέτες και ήρωες»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση