Φθιώτιδα - Στερεά: Συνεχίζει την… ανηφόρα ο υδράργυρος!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 08:20 Φθιώτιδα - Στερεά: Συνεχίζει την… ανηφόρα ο υδράργυρος!

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σάββατο 22 Ιουλίου - Προειδοποιήσεις και απαγορεύσεις…

Στους 42,6ο έφτασε η θερμοκρασία δίπλα στη θάλασσα την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με το δίκτυο του ΕΑΑ/meteo.gr.

Η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στο Ακρωτήρι Χανίων όπου το θερμόμετρο στις 13:50’ έδειξε 42.6 °C.

Η Κρήτη που είχε άλλες δύο περιοχές με θερμοκρασία άνω των 41 βαθμών (Πλώρα Ηρακλείου 41.7 °C και Φαλάσαρνα Χανίων 41.1 °C), όμως δεν ήταν η περιοχή που δοκιμάστηκε περισσότερο από τον καύσωνα.

Στην Πελοπόννησο είχαμε εφτά περιοχές με άνω των 41 βαθμών και συγκεκριμένα:

Λουτράκι 42.1 °C στις 16:20’ η 3η πανελλαδικά)

Μεγαλόπολη - Ψαθί 41.7 °C

Περιγιάλλι Κορινθίας 41.5 °C

Σπάρτη 41.4 °C

Σπαθοβούνι Κορινθίας 41.3 °C

Ωλένη Ηλείας 41.1 °C

Μεγαλόπολη 41 °C

Μέσα στις υψηλότερες θερμοκρασίες και τρεις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι δύο στη Φθιώτιδα!

Συγκεκριμένα στη Θήβα ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 42.2 °C στις 16:30’ και ήταν η 2η υψηλότερη στη χώρα. Από κοντά η Στυλίδα που με 41.4 °C στις 16:00΄ είναι στην πρώτη 7αδα με τις πιο θερμές περιοχές.

Στους 41 βαθμούς σταμάτησε το θερμόμετρο στο Λευκοχώρι Ελάτειας (16:10’).

Και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς και ειδικότερα στην Αττική στη Μεταμόρφωση είχαμε 41.1 °C, στη κεντρική Μακεδονία στην Καισάρεια Κοζάνης είχαμε 40.7 °C, στη Θεσσαλία στην Καρδίτσα 40.6 °C και τέλος στην Ήπειρο στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 40.3 °C.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα πέρα από τις πολύ δύσκολες συνθήκες για τους ανθρώπους με τον υδράργυρο σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς, είναι ο μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 22 Ιουλίου «βάφει» πορτοκαλί τη μισή χώρα και σχεδόν όλη την Περιφέρεια Στερεάς:

Για τη Φθιώτιδα οι συγκεκριμένες περιοχές είναι αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αταλάντης, Λαμιέων και Σπερχειάδας.

 Σε εφαρμογή απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2023 στην Π.Ε Φθιώτιδας, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης από τη 12η βραδινή της 21/07/2023 έως τη 12η βραδινή της 22/07/2023.

Στην ανωτέρω Απόφαση απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων συμπεριλήφθηκαν και οι περιοχές του δάσους Μακρακώμης, Καρακόραχης Σπερχειάδας, Παλαιού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδας και Κοκαλάκια Σπερχειάδας.

Οι χάρτες των περιοχών στις οποίες ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Π.Στ.Ε. στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://pste.gov.gr/odigies-politikis-prostasias/#tab-id-5

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία  ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα  σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση