Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο - Εκκενώνονται οικισμοί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 16:51 Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο - Εκκενώνονται οικισμοί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί το μέτωπο, που βρίσκεται δίπλα σε σπίτια. Μήνυμα από το 112.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας, στον δρόμο προς Αερινό, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που μαίνονται τα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο.

Η πυρκαγιά καίει ακριβώς μεταξύ Βελεστίνου και Αγίου Γεωργίου, με τις φλόγες να βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τους δυο οικισμούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί τους να τα έχουν εκκενώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, η μάχη που δίνεται για να περιοριστεί η φωτιά είναι μεγάλη και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 15:30, μάλιστα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίζουν την επιχείρηση, ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στη φωτιά.

Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με πυροσβεστικές δυνάμεις, κατοίκους και εθελοντές να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση