Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος Φυσικής Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 17:49 Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος Φυσικής Λαμίας

Το πρόγραμμα του πιστοποιήθηκε πρόσφατα με υψηλό βαθμό από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης…

Οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει έδρα τη Λαμία, έδωσε τους πρώτους απόφοιτους στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, οι οποίοι ορκίστηκαν σε μια όμορφη τελετή το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023, στο Αμφιθέατρο Ι του Bόρειου  Κτιριακού Συγκροτήματος  της  Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  (Παπασιούλου 2-4 ΤΚ 35131 Λαμία).

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, όπως περιγράφει ο Πρόεδρος του Τμήματος, Θόδωρος Καρακασίδης, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσικής, το Τμήμα οργάνωσε με τη βοήθεια μελών ΔΕΠ του ΠΘ σε συνεργασία με άλλα Τμήματα Φυσικής ένα σύγχρονο πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο υλοποιεί με τη συμβολή των μελών ΔΕΠ του Τμήματος και ακαδημαϊκών συνεργατών με την συνεχή υποστήριξη του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Τμήματος, καθώς και υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα μάλιστα Πιστοποιήθηκε πρόσφατα από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, με βαθμολογία εφάμιλλη πολλών Τμημάτων Φυσικής που ήδη λειτουργούν για δεκαετίες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει λειτουργήσει με επιτυχία το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Φυσική» στη Λαμία συνδυάζοντας τη δια ζώσης διδασκαλία με τις  δυνατότητες της εξ ’αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ συμμετέχει και στην οργάνωση του ΠΜΣ «Οικονομική Φυσική-Χρηματοοικονομικές προβλέψεις) από κοινού με το Τμήμα Οικονομικών και το Τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ στο Βόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη αποφοιτήσει Μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες και από τα δύο ΠΜΣ εκ των οποίων άλλοι συνεχίζουν για διδακτορικές σπουδές (κάποιοι με υποτροφία) ενώ άλλοι εργάζονται.

Στο Τμήμα επίσης λειτουργεί Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών με περίπου εικοσιπέντε υποψήφιους/ες διδάκτορες. Στο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών η εγγραφή γίνεται μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του Τμήματος ή από πρόταση τους/της ενδιαφερόμενης. Στα δυο προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών υπάρχουν ανοιχτές προσκλήσεις υποψηφιοτήτων.

Επίσης τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος έχουν αναπτύξει μια σειρά από ερευνητικές δραστηριότητες σε διάφορους τομείς με εμπλοκή τους σε μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων σε περιοχές όπως Αστρονομία, Πυρηνική Φυσική, Επιστήμη και Σχεδιασμό Μελέτη Νέων Υλικών με εφαρμογές σε τεχνολογικούς τομείς, Φωτονική και Laser καθώς και σε θέματα Ανάλυσης Δεδομένων και Μηχανικής Μάθησηςσε θέματα υλικών, οικονομικών και ιατρικών δεδομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση