Έτσι εξαρθρώθηκε το κύκλωμα διακινητών στην Κύμη Ευβοίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 09:24 Έτσι εξαρθρώθηκε το κύκλωμα διακινητών στην Κύμη Ευβοίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου – Κοσκινών…

Κινηματογραφική καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοικτά της Κύμης , έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Συμμετείχαν στελέχη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. με συναδέλφους τους από Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας – Κύμης – Αλιβερίου, με τρία περιπολικά σκάφη και επτά περιπολικά οχήματα.

Δείτε βίντεο:

Ειδικότερα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου – Κοσκινών Ν.Α. στις ακτές της Εύβοιας την Πέμπτη (03.08.2023) εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος μήκους περίπου 10 μέτρων, με εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ισχύος 800 ίππων, από το οποίο αποβιβάστηκαν 27 άτομα.

Κατά τον απόπλου του σκάφους προς την ανοιχτή θάλασσα με πιθανό προορισμό τις τουρκικές ακτές, ο χειριστής του αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των στελεχών των περιπολικών σκαφών του λιμενικού, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό των περιπολικών σκαφών και τη διαφυγή του. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα το σκάφος να ακινητοποιηθεί.

Συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες Τούρκοι διακινητές για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 30 & 29 παρ.5 του Ν.4251/2014, των άρθρων 187 & 306 του Ποινικού Κώδικα καθώς και του αρ.83 του Ν.3386/2005.

Παράλληλα, στην παραπλήσια χερσαία περιοχή εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν τέσσερα Ι/Χ οχήματα εκ των οποίων το ένα όχημα τύπου «Van/Mini bus».

Συνελήφθησαν έξι επιβαίνοντες (4 Αφγανοί και 2 Πακιστανοί) συνεργοί κάποιοι εκ των οποίων μετά από καταδίωξη, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 καθώς των άρθρων 45 & 187 του Ποινικού Κώδικα.

Κατασχέθηκαν:

* Ένα ταχύπλοο σκάφος,

* 4 οχήματα.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Κύμης, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση