Τι ζητούν οι ξενοδόχοι της Λαμίας για τις ημέρες του Ράλλυ Ακρόπολις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 08:16 Τι ζητούν οι ξενοδόχοι της Λαμίας για τις ημέρες του Ράλλυ Ακρόπολις

Ζητούν στάση στο κέντρο για τουριστικά λεωφορεία και να μη γίνει η λαϊκή του Σαββάτου τις ημέρες του Ράλλυ Ακρόπολις…

Αιτήματα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς το Δήμο Λαμιέων, υπέβαλλε η Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας, επανερχόμενη στο θέμα στάσεων τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης, αλλά και ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα να μετακινηθεί ή να ματαιωθεί τις ημέρες του Ράλλυ Ακρόπολις η λαϊκή αγορά του Σαββάτου που γίνεται στο κέντρο της Λαμίας.

Διαβάστε τα δύο αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας:

Για τις στάσεις στο κέντρο:

«Σε συνέχεια του από κοινού αιτήµατός της Ένωσης Ξενοδόχων Λαµίας µε την Ένωση Τουριστικών Λεωφορείων Λαµίας στις 29/09/2021, σχετικά µε την δηµιουργία στάσης τουριστικού Λεωφορείου στο κέντρο της πόλης, θα θέλαµε και πάλι να θέσουµε το αίτηµά µας υπόψιν σας, υπενθυµίζοντάς το, ώστε να γίνουν οι σχετικές ενέργειες.

Σηµειώνουµε, ότι οι προτάσεις που γίνονται σχετικά µε την τοποθεσία της στάσης έχουν συζητηθεί διεξοδικά και έχουν προταθεί από τους επαγγελµατίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων µε γνώµονα την εύκολη πρόσβαση σε αυτή των µεγάλων αυτών οχηµάτων, και σε καµία περίπτωση ΔΕΝ είναι αυθαίρετη.

Η στάση αυτή επιθυµούµε να εξυπηρετεί την ολιγόλεπτη επιβίβαση και αποβίβαση επισκεπτών σε κεντρικότατο σηµείο της πόλης, µε σκοπό να εξυπηρετούνται µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επισκέπτες τις Λαµίας. Εξαιτίας της ιδιοµορφίας του κυκλοφοριακού της Λαµίας, και µε σκοπό την εύκολη προσέγγιση από ένα µεγάλο και δυσκίνητο όχηµα για τα δεδοµένα των δρόµων της Λαµίας, και ύστερα από τις συστάσεις των επαγγελµατιών οδηγών τουριστικών λεωφορείων, οι προτεινόµενες θέσεις είναι οι εξής:

• Στην πλ. Πάρκου 11-13 και επί τις οδού Σατωβριάνδου µπροστά από το κατάστηµα ”PUBLIC”

• Στην οδό Καποδιστρίου 4-6 µπροστά από το κατάστηµα οπτικών “ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ”

Οι συγκεκριµένες θέσεις αποτελούν µοναδική λύση καθώς τα µεγάλα τουριστικά λεωφορεία (τριαξονικά) προσεγγίζουν το κέντρο της Λαµίας µόνο µέσω των οδών Κύπρου – Αβέρωφ – Σατωβριάνδου, και σε καµία περίπτωση δεν θεωρούµε ότι πρέπει να τους αποκλειστεί η πρόσβαση.

Το µέτρο αυτό αλλά και η επικοινωνία του προς τους εν δυνάµει επισκέπτες της Λαµίας θα διευκολύνει την πρόσβαση άρα και φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων στην πόλη, οι οποίοι πλέον δεν θα αντιµετωπίζουν σαν σπαζοκεφαλιά την πρόσβαση αλλά και την στάση τους στο κέντρο, και σίγουρα θα τους ενθαρρύνει ώστε να επισκεφτούν την πόλη µας µε σκοπό την τόνωση του τουρισµού αλλά και της τοπικής εµπορικής κίνησης.

Σχετικά µε την περίπτωση της µόνιµης στάθµευσης Τουριστικών λεωφορείων που και αυτή για τους ίδιους λόγους, θεωρούµε ότι είναι αναγκαία, µια πιθανή λύση θα µπορούσε να είναι το Δηµοτικό Parking στην νότια είσοδο της πόλης στην περιοχή της Aγίας Βαρβάρας και πριν από την Δυτική είσοδο του Πάρκου Τσαλτάκη όπως συµβαίνει και µέχρι σήµερα. Ο συγκεκριµένος χώρος µπορεί να φιλοξενήσει Ικανοποιητικό αριθµό Τουριστικών λεωφορείων αλλά καλό θα ήταν προκειµένου να γίνει πιο φιλόξενος και ασφαλής, να ασφαλτοστρωθεί, να σηµατοδοτηθεί και να τοποθετηθεί φωτισµός και κάµερες.

Ευχαριστούµε πολύ εκ των προτέρων και πιστεύουµε ότι από κοινού όλοι µας µπορούµε να βοηθήσουµε την Λαµία µας να βελτιωθεί και να εισπράττουµε έτσι από την επιτυχηµένη της πορεία. Για τον λόγο αυτό καλούµε και όλους τους φορείς αλλά και τους δηµότες να υποστηρίξουν την πρότασή µας.»

Για τη λαϊκή του Σαββάτου:

«Και φέτος, το έτος 2023 στις αρχές Σεπτεµβρίου, η καρδιά του Μηχανοκίνητου Αθλητισµού σε παγκόσµιο επίπεδο, θα χτυπά στην Λαµία µε το Rally Acropolis να έχει ως έδρα του την Πανελλήνια Έκθεση Λαµίας.

Για τον λόγο αυτό και µε αφορµή την πολύ έντονη τουριστική κίνηση αλλά και την ακόµα πιο έντονη κυκλοφοριακή κίνηση που προκύπτει εξαιτίας των εµπλεκοµένων, θα θέλαµε να εξετάσετε το θέµα της µετακίνησης, ή και της εξολοκλήρου µαταίωσης της κεντρικής Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου από το κέντρο της Λαµίας η οποία δυσχεραίνει πολύ την κυκλοφορία, και ιδιαίτερα των επισκεπτών που δεν γνωρίζουν τις όποιες εναλλακτικές, και οι οποίοι λόγω αυτού του παγκοσµίου φήµης γεγονότος, θα έχουν κατακλίσει την πόλη µας.

Για τον λόγο αυτό ζητάµε την κατανόηση των εµπόρων στην Λαϊκή αγορά αλλά και των δηµοτών που ενδεχοµένως να ενοχληθούν από το µέτρο, και τους παρακαλούµε να συµβιβαστούν έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες της Λαµίας που έχουν να δώσουν τόσα πολλά στην τοπική αγορά.»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση