Παρέμβαση Κοτρωνιά για οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 16:09 Παρέμβαση Κοτρωνιά για οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ

Με επιστολή του προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς κατέθεσε τις προτάσεις του για την στήριξη των οικογενειών με παιδιά ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα προτείνει :

1. για τα αδέρφια των παιδιών ΑΜΕΑ (που όταν λείψουν οι γονείς θα αναλάβουν την φροντίδα τους) θα πρέπει η πολιτεία  να νομοθετήσει ανάλογα ώστε να έχουν όλα τα ευεργετήματα που δίνει ο νόμος για άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, με βάση κοινωνικά κριτήρια
2. οι γονείς ΑΜΕΑ θα πρέπει να διευκολύνονται τόσο με την αναθεώρηση του καθεστώτος των ΚΕΠΑ όσο και με πρόωρη συνταξιοδότηση τους χωρίς μείωση του ποσού της σύνταξης
3. το επίδομα των 313 ευρώ, που εδώ και πολλά χρόνια είναι το ίδιο, να αυξηθεί
4. σε περίπτωση θανάτου των γονέων παιδιού ΑΜΕΑ το παιδί να μπορεί άμεσα χωρίς γραφειοκρατία να λαμβάνει ολόκληρη την σύνταξη του γονέα και όχι μέρος της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση