Ξεκινά την Κυριακή η κυνηγετική περίοδος - Δημοσιεύτηκε η ρυθμιστική

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 07:44 Ξεκινά την Κυριακή η κυνηγετική περίοδος - Δημοσιεύτηκε η ρυθμιστική

Που και πότε επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου…

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τ. Β’ 5076/16-8-23) πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, οι ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2023 - 2024.

Η σεζόν ξεκινά όπως γνωρίζουμε στις 20 Αυγούστου με τα δενδρόβια, εδαφόβια πουλιά, καθώς και για τα θηλαστικά (πλην λαγού και πετροκούναβου) και συνεχίζεται από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2024 (δίσεκτο έτος) για όλα τα θηλαστικά (πλην λαγού που είναι μέχρι 10/1) και των περισσοτέρων πουλιών, ενώ μέχρι 10 Μαρτίου θα υπάρχει το κυνήγι για το αγριοκούνελο (από 1/3 έως 10/3 μόνο σε νησιά που υπάρχει αγριοκούνελο χωρίς συνοδεία σκύλου).

Σημειώνουμε ιδιαίτερα για τους αγριόχοιρους, ο πληθυσμός των οποίων έχει ξεφύγει, ότι επιτρέπεται το κυνήγι τους Τετάρτη και Σαββατοκύριακο από 20/8 μόνο όμως στις Ζώνες διάβασης (Περιοχές της χώρας οι οποίες είχαν χαρακτηρισθεί «ως ζώνες διάβασης των αποδημητικών πουλιών» με απο[1]φάσεις του Υπουργού Γεωργίας μέχρι την 18-12-1985), με την υποχρέωση να ενημερώνουν απαρέγκλιτα τις αρμόδιες τοπικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στην περίπτωση κατά την οποία ανευρεθεί νεκρός αγριόχοιρος για περαιτέρω ενέργειες των.

Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αξιολογούμε ότι μάλλον θα μπερδέψει τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι αναγκαστικά θα πρέπει να ανακατευτούν στην ίδια περιοχή με τους κυνηγούς πουλιών!

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα θηρευμάτων:

Το ύψος των τελών έκδοσης αδειών θήρας, για το κυνηγετικό έτος 2023 - 2024 καθορίστηκε ως εξής:

Για τους κυνηγούς, οι οποίοι είναι μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων

Τέλη για την έκδοση τοπικής άδειας θήρας 10,00 ευρώ

Τέλη για την έκδοση περιφερειακής άδειας θήρας 30,00 ευρώ

Τέλη για την έκδοση γενικής άδειας θήρας 60,00 ευρώ

Το ύψος της συνδρομής των κυνηγών μελών των αναγνωρισμένων ως «συνεργαζόμενων με το Υπουργείο, Κυνηγετικών Συλλόγων», διαμορφώνεται στα περσινά επίπεδα.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι για το Τρυγόνι καθορίζεται ετήσιο εθνικό όριο κάρπωσης 120.000 άτομα, μειωμένο δηλαδή πλέον του 50% σε σχέση με την μέση εθνική κάρπωση του είδους μεταξύ των ετών 2013-2018, καθώς για τις τρεις τελευταίες κυ[1]νηγετικές περιόδους. Μετά τη συμπλήρωση του καθοριζόμενου ανωτέρω ετήσιου εθνικού ορίου κάρπωσης, παύει αυτόματα η θήρα του είδους. Η παρακολούθηση της κάρπωσης τόσο της ημερησίας, όσο και της συνολικής μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτερου ορίου, γίνεται μέσω online εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που έχει προμηθευτεί με μέριμνά της η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Σ.Ε). Η εφαρμογή θα διανεμηθεί στους κυνηγούς κατά τη διαδικασία έκδοσης της ετήσιας άδειας θήρας, είτε μέσω των συνεργαζόμενων με το ΥΠΕΝ Κυνηγετικών Συλλόγων, είτε μέσω των Δασικών Υπηρεσιών από τις οποίες εκδίδουν άδεια θήρας οι μεμονωμένοι κυνηγοί. Ο κάθε κυνηγός κατά την έκδοση της άδειας θήρας του θα εφοδιάζεται με μοναδικό κωδικό (QR) που θα του δίνει αποκλειστική πρόσβαση μέσω του κινητού του τηλεφώνου στη χρήση της εφαρμογής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση