Αυτή είναι η ομορφότερη διαδρομή στην Ελλάδα - Που βρίσκεται, πόσα χιλιόμετρα είναι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 09:35 Αυτή είναι η ομορφότερη διαδρομή στην Ελλάδα - Που βρίσκεται, πόσα χιλιόμετρα είναι

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο που συνδυάζει βουνό και ποτάμι, υπάρχει μια διαδρομή που διεκδικεί τον τίτλο της ωραιότερης στην Ελλάδα.

Το Καρπενήσι αποτελεί έναν προορισμό για όλες τις εποχές και η απόστασή του από την Αθήνα είναι 282 χλμ. (περίπου 3μιση ώρες οδήγησης). Προσφέρει πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Μία ολιγοήμερη επίσκεψη στο Καρπενήσι και τα γύρω χωριά είναι δεδομένο ότι θα περιλαμβάνει και την εκδρομή μέχρι την Ιερά Μονή Προυσού ή αλλιώς την Παναγία την Προυσιώτισσα, ένα μοναστήρι που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την επανάσταση του '21 και αποτέλεσε στρατηγείο του Καραϊσκάκη. Πλέον αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της χώρας μας.

Η απόσταση από το Καρπενήσι μέχρι τη Μονή είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και η διαδρομή ξετυλίγεται σαν κουβάρι δίπλα από τον Καρπενησιώτη ποταμό. Το απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς τοπίο ενισχύεται από την παρουσία των βουνών και του βράχου που γλύφει τον δρόμο, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε όσους την πραγματοποιήσουν.

Μέχρι να φτάσετε στη Μονή, θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε στάσεις σε ανοίγματα του δρόμου με σκοπό να κάνετε ένα διάλειμμα και να θαυμάσετε την ομορφιά που χαρίζει το ποτάμι και η χλωρίδα που το περιβάλει. Και είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθείτε για την επιλογή σας να οδηγήσετε σε αυτή τη διαδρομή.

 

 

 

 

Πηγή: carandmotor.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση