Φωτιά στη Βοιωτία: Απεγκλωβίστηκαν 60 ατόμα με δύο σκάφη από την παραλία Σαράντη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 17:24 Φωτιά στη Βοιωτία: Απεγκλωβίστηκαν 60 ατόμα με δύο σκάφη από την παραλία Σαράντη

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Επίσης για προληπτικούς λόγους περίπου 60 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε δύο αλιευτικά στην παραλία Σαράντη, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Το μέτωπο των επιχειρήσεων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της παραλίας του Σαράντι όπου επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί ποιμνιοστάσια και αρκετά σπίτια, καθώς και το κάμπινγκ του οικισμού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από Πυροσβεστική και Αστυνομία, ότι ένας κτηνοτρόφος περίπου 80 ετών έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική γυναίκα που είχε βγει σε κεντρικό δρόμο ζήτησε βοήθεια από άνδρες της Πυροσβεστικής για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε κτηνοτροφική μονάδα. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εντόπισαν μέσα στο μαντρί άνδρα περίπου 80 ετών χωρίς τις αισθήσεις του. Η αιτία θανάτου θα διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι εστάλησαν και δύο μηνύματα από το 112 με διαφορά λίγων λεπτών, για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι αλλά και για όσους είναι στην παραλία Σαράντη να πάνε στη Θίσβη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση