Μάχη με τις φλόγες στη Μακρακώμη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 18:25 Μάχη με τις φλόγες στη Μακρακώμη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές. Παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου…

Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην περιοχή της Μακρακώμης, όπου το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί σε πολλά χιλιόμετρα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σε πρώτο χρόνο έχουν καταφέρει να σώσουν πολλές αποθήκες και ποιμνιοστάσια, ωστόσο ο κίνδυνος παραμονεύει όσο η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη και στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη 1:15’ στα τελευταία σπίτια της Μακρακώμης στο ύψος περίπου των φαναριών στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου και γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Στο σημείο ενεργούν πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες Μακρακώμης και Λαμίας και τα όμορα κλιμάκια, ενώ πολύτιμη βοήθεια δίνουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι υδροφόρες του Δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς.

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

Συγκινητική και η προσπάθεια των εθελοντών κατοίκων που με ότι μέσο διαθέτουν, ακόμη και με κλαριά επεμβαίνουν για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κάψουν καλλιέργειες ή αποθήκες.

Δείτε βίντεο:

Από την πτώση κολόνων που κάηκαν στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, έχουμε διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές από τη Μακρακώμη και πάνω, μέχρι να γίνει αντικατάστασή του ή τροφοδότηση της περιοχής από εναλλακτική γραμμή.

Εξακολουθεί και παραμένει κλειστή η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου στο ύψος των φαναριών και συγκεκριμένα:

Από την 33.500 χ/θ έως την 34 χ/θ (από Ανατολική έως Δυτική είσοδο Μακρακώμης) και από την 35 χ/θ (κόμβος Παλαιοβράχας) έως την 30 χ/θ (Σπερχειάδα).

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικά δρομολόγια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση