Το Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Φθιώτιδος Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 23:57 Το Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Φθιώτιδος Συμεών

Για την εβδομάδα από Δευτέρα 16 μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023…

Ο εορτασμός του Πολιούχου της Λαμίας Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, δεσπόζει στο πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην αρχή της νέας εβδομάδας η οποία ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του Ποιμενάρχη μας στο 4ο Πανελλήνιο Μοναστικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιεράρχη μας από τη Δευτέρα 16 μέχρι και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, έχει ως εξής:

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

14:00 μ.μ.: Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

18:00 μ.μ.: Έναρξη των 31ων «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος. Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας, από την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας, την οποία θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

12:30 μ.μ.: Επίσκεψη των προσκεκλημένων αγίων Αρχιερέων στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος. Υποδοχή Αυτών υπό του Καθηγουμένου και της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία προσκύνημα στη λάρνακα όπου φυλάσσεται το άφθαρτο και χαριτόβρυτο σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής επί τη υποδοχή των αγίων Αρχιερέων.

18:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου Λαμίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, Δράμας κ. Δωροθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

07:45 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου, Κνωσού κ. Μεθοδίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου Λαμίας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 79 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο. 

11:00 π.μ.: Πάνδημη Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου Λαμίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

12:30 μ.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (έναντι ΚΕΥΠ).

18.00 μ.μ.: Αγιασμός έναρξης της νέας ακαδημαϊκής περιόδου του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (Αγράφων 22 και Μ. Αλεξάνδρου, Ν. Άμπλιανη Λαμίας).

20:00 μ.μ.: Συναυλία με αφορμή την συμπλήρωση 79 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, με τίτλο: «“Η Πόλη Γιορτάζει” - Τραγουδάμε Σταύρο Ξαρχάκο», στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με την Ορχήστρα Σύγχρονης Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Περιοδεία σε διάφορα σημεία της Μητροπόλεως για επιτόπιο έλεγχο των εκτελούμενων εκκλησιαστικών έργων.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

09:30 π.μ.: Δοξολογία επί τη εορτή του Προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

10:00 π.μ.: Εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

17:00 μ.μ.: Συμμετοχή στις εργασίες του 4ου Πανελληνίου Μοναστικού Συνεδρίου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος, με θέμα: «Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και οι κίνδυνοι της εκκοσμίκευσης». Το συνέδριο διοργανώνεται στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Συμμετοχή στις εργασίες του 4ου Πανελληνίου Μοναστικού Συνεδρίου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος, με θέμα: «Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και οι κίνδυνοι της εκκοσμίκευσης». Το συνέδριο διοργανώνεται στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Συμμετοχή στις εργασίες του 4ου Πανελληνίου Μοναστικού Συνεδρίου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος, με θέμα: «Ο Ορθόδοξος Μοναχι-σμός και οι κίνδυνοι της εκκοσμίκευσης». Το συνέδριο διοργα-νώνεται στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση