Οι Παραμυθομικρούληδες έρχονται στη “Χώρα” και όλοι μαζί κάνουμε “Μια ευχή για το δάσος”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 10:39 Οι Παραμυθομικρούληδες έρχονται στη “Χώρα” και όλοι μαζί κάνουμε “Μια ευχή για το δάσος”

Η Παιδική Σκηνή Παραμυθομικρούληδες μάς παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου: «Μια ευχή για το δάσος» την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στις 11 το πρωί στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” στα Λελέικα Υπάτης.

Λίγα λόγια για το έργο:
Σε ένα μακρινό χωριό κοντά στο πανέμορφο δάσος ζει ένα μικρό κορίτσι, η Λουκία. Η Λουκία λατρεύει να πηγαίνει στο δάσος και να εξερευνά τα μυρωδάτα λουλούδια, τα πανύψηλα δέντρα, καθώς και να παίζει με τα ζωάκια. Μία μέρα, καθώς έτρεχε γύρω από έναν κορμό δέντρου αντίκρυσε κάτι που ποτέ της δεν είχε ξαναδεί. Ένα φύλλο αλλιώτικο από τ’ άλλα φύλλα, μαγικό! Ένα φύλλο που μιλούσε και φώτιζε ολόκληρο το δάσος με την λάμψη του! Ήταν το Φωτεινό Φύλλο! Γεμάτη περιέργεια η μικρή Λουκία άρχισε να ρωτάει:
-Από πού είσαι; Πώς σε λένε; Πού πηγαίνεις; Πώς γίνεται να λάμπεις τόσο δυνατά; Ανήσυχο το Φωτεινό Φύλλο εξήγησε στο μικρό κορίτσι πως το δάσος τους βρίσκεται σε κίνδυνο:
-Οι ποταμοί μας είναι βρώμικοι και τα δέντρα μας χάνουν τα φύλλα τους. Οι φωτιές καίνε τα σπίτια των ζώων και αέρας μας είναι γεμάτος μόλυνση. Πρέπει γρήγορα να κάνω κάτι να σωθούμε! Η μικρή Λουκία αποφάσισε να βοηθήσει τον καινούργιο φίλο της και μαζί ξεκίνησαν ένα ταξίδι με προορισμό το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σώσει το δάσος, το Μαγικό Πηγάδι! Ένα πηγάδι κρυμμένο καλά από τους ανθρώπους, που λέγεται πως όποιος καταφέρει να το βρει θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία και μοναδική ευχή! Στον δρόμο τους, θα συναντήσουν δυσκολίες και εμπόδια, αλλά με αγάπη, συνεργασία και φροντίδα, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πάντα. Μπορεί άραγε μια μόνο ευχή να σώσει το δάσος; Θα τα καταφέρουν οι δύο φίλοι;

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσιμπούκας /Δήμητρα Χατζηνικολάου
Μουσική επιμέλεια-Αφήγηση: Μαρία Κορέντζελου (Μουσικοπαιδαγωγός)
Επιμέλεια κειμένου: Δρ. Αναστασία Καπατζιά (Ψυχολόγος Α.Π.Θ) / Ήβη Κατσούνη (Εκπαιδευτικός)
Κατασκευή κούκλας: Βάσω Καλαργύρου
Τεχνικός ηχογράφησης: Άκης Λούκας
Φωτογραφίες: Ευάγγελος Μπαλατσούκας
Αφίσα: Χρήστος Τασούλας
Παραγωγή: θεARTίστες
6973781400
www.theartistes.gr

Τιμή εισιτηρίου:

Γενική είσοδος: 5 €

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση