Έγινε η απονομή των «Μουστάκειων βραβείων» στους αριστούχους του 3ου ΓΕΛ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 14:41 Έγινε η απονομή των «Μουστάκειων βραβείων» στους αριστούχους του 3ου ΓΕΛ Λαμίας

Παρουσία των τοπικών αρχών και των γονέων των μαθητών...

Με την καθιερωμένη σχολική γιορτή την παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας η απονομή - θεσμός των «Μουστάκειων βραβείων» στους αριστούχους όπου μέσα από τις μαθητικές τους επιδόσεις, κατάφεραν να ξεχωρίσουν κατά την εκπαιδευτική χρονιά 2022-2023.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, με την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του Βουλευτή Φθιώτιδας Γιώργου Κοτρωνιά, του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, του αρμοδίου για τα κληροδοτήματα αντιδημάρχου Λαμιέων Δημήτρη Μπεσλεμέ, της Εντεταλμένης Συμβούλου για τον Πολιτισμό του Δήμου Λαμιέων Ευμορφίας Ρουποτιά, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κώστα Σπαλιώρα, της Διευθύντριας του 3ου ΓΕΛ Λαμίας Αφροδίτης Σπαλιώρα και της μαθητικής κοινότητας της σχολικής μονάδας σε έντονα εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κατά την απονομή των βραβείων ανέφερε μεταξύ άλλων στο σχετικό χαιρετισμό του :

«…Κυρίες και κύριοι, Αγαπητά μας παιδιά,

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί, για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται η εκδήλωση – θεσμός παράδοσης των Μουστάκειων βραβείων  στους αριστούχους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.

Και, αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί η παράδοση συνεχίζεται. Συνεχίζεται χάρη στον καθημερινό κόπο των μαθητών, στην έμπνευση των εκπαιδευτικών και στην άοκνη υποστήριξη των οικογενειών, οι οποίοι ως αφανείς ήρωες στηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους.

Σήμερα λοιπόν μέσα από την παράδοση των Μουστάκειων βραβείων επιβραβεύουμε την αριστεία, αυτή που αναδεικνύει το ελληνικό πνεύμα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη κοινωνία μας, αφού, είναι προφανές ότι μία κοινωνία με υψηλό επίπεδο παιδείας, σίγουρα θα προοδεύσει, όμως είναι βέβαιο ότι η κοινωνία αυτή θα κάνει άλματα προς τα εμπρός, όταν αξιοποιήσει την αριστεία.

Αγαπητοί μαθητές,

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην εκπαιδευτική σας πορεία και σίγουρα αποτελεί έναυσμα για την εκπλήρωση των ονείρων σας. Όπως αναφέρει και ο Σωκράτης: «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει» (Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά). Αυτό ακριβώς αντανακλάται και μέσα από τη σημερινή εκδήλωση. Και με αυτό το αποτέλεσμα μας δείχνετε τον δρόμο να γινόμαστε καλύτεροι και μας υποδεικνύετε τη σπουδαιότητα της ύπαρξης αισιόδοξων και ελπιδοφόρων εκδηλώσεων, υπερνικώντας αθόρυβα οποιοδήποτε αρνητικό στοιχείο.

Από την πλευρά μας, δεν έχουμε παρά να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους εσάς, τους πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης και να τονίσω πως αισθανόμαστε υπερήφανοι. Γιατί, ο δικός σας αγώνας είναι εκείνος που αναδεικνύεται εδώ και αποτυπώνεται ως θετικό πρότυπο στην κοινωνία μας, διαμορφώνοντας με πράξεις την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Να έχετε πάνω απ’ όλα υγεία, εσείς, οι οικογένειές σας και οι εκπαιδευτικοί σας.

Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους…».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση