Έπεσαν οι υπογραφές κατασκευής της Ογκολογικής και του νέου ΤΕΠ του Γ.Ν. Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 08:22 Έπεσαν οι υπογραφές κατασκευής της Ογκολογικής και του νέου ΤΕΠ του Γ.Ν. Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πρόταγμα» της Κυβέρνησης οι πολλές προσλήψεις κυρίως ιατρικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν για τους πολίτες αυτές οι σημαντικές υποδομές…», διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, που ήταν ο άνθρωπος που συντόνισε «πολλές εργασίες από πολλούς ανθρώπους και υπηρεσίες» ώστε να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης των έργων που έχουν χρονοδιάγραμμα 25 περίπου μηνών…

Στη τελική ευθεία εκτέλεσης δύο πολύ μεγάλων έργων στο Νοσοκομείο Λαμίας, περάσαμε το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2023, με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής τους από την 5η ΥΠΕ και την ανάδοχο εταιρία.

Στο επόμενο 25μηνο – μέχρι τα τέλη του 2025 – θα πρέπει να έχει παραδοθεί, το αναβαθμισμένο και εξελιγμένο κτίριο της Ογκολογικής με Ακτινοθεραπεία, καθώς και το αναβαθμισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έργα προϋπολογισμού περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στην υπογραφή της σύμβασης των έργων «Ανέγερση Πτέρυγας Ακτινοθεραπείας, Χημειοθεραπείας και Πυρηνικής Ιατρικής» και «Αναδιαρρύθμιση – Ανακαίνιση – Αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.)» ΓΝ Λαμίας, εκτός του εκπροσώπου της αναδόχου και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ο άνθρωπος που συντόνισε πολλές ενέργειες από πολλούς ανθρώπους και Υπηρεσίες, ώστε να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα, προκειμένου να φτάσουμε να υλοποιούνται δύο τόσο μεγάλα έργα στην Λαμία και τη Φθιώτιδα.

Ο κ. Σταϊκούρας που επισήμανε ότι μαζί με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και τη δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στις Ράχες, δημιουργείται ένας εξαιρετικός υγειονομικός χάρτης στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ωστόσο παρά την μεγάλη του ικανοποίηση που φτάσαμε εντός χρονοδιαγραμμάτων να ξεκινούν τα δύο συγκεκριμένα έργα, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν παρέλειψε να επισημάνει την άμεση ανάγκη προσλήψεων ώστε να αξιοποιούνται υπέρ των πολιτών, τέτοιες σημαντικές υποδομές. Προσλήψεις που θα γίνουν σε μεγάλο αριθμό μέσα στο 2024 αφού όπως είπε είναι «πρόταγμα για την Κυβέρνηση» και φυσικά θα αφορούν όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση Σταϊκούρα, καθώς και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, που βοήθησε στην ωρίμανση των δύο μεγάλων αυτών έργων, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και του Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας και Νοσοκομειακός Ιατρός Χρήστος Γεωργίου.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από την υπογραφή της σύμβασης των έργων:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση