Σκληρή δήλωση Σαρακιώτη για τις αποκαλύψεις παρακολούθησης ανώτατων δικαστικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 14:02 Σκληρή δήλωση Σαρακιώτη για τις αποκαλύψεις παρακολούθησης ανώτατων δικαστικών

Δήλωση με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών έκανε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδαςτου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αξιολογώντας τα καινούρια δεδομένα.

Ειδικότερα ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει: «Τα καινούργια δεδομένα που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση  των υποκλοπών, τα οποία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συνιστούν μία ακόμη πτυχή της σταδιακής κατάρρευσης του Κράτους Δικαίου που συντελείται με την υπογραφή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσφατα δημοσιεύματα, αναδεικνύουν ότι στο στόχαστρο των υποκλοπέων τέθηκαν σημαντικοί εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο πρώην ΟικονομικόςΕισαγγελέας και νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χρήστος Μπαρδάκης και η Εισαγγελέας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κα Βασιλική Βλάχου, γεγονός το οποίο αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στον πυρήνα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν περίτρανα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Γεωργίας Αδειλίνη από πλευράς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, στο πλαίσιο της προ ημερών διενεργηθείσας συνάντησης. Προβληματισμούς και ανησυχίες που συνδέονται με το πάνδημο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για άμεση και σε βάθος διερεύνηση ενός σκανδάλου που αμαυρώνει το θεσμικό κεκτημένο της χώρας, αλλά και με τον ενδελεχή προσδιορισμό των διαστάσεων της υπόθεσης και της έκτασης των παράνομων πράξεων που έχουν σημειωθεί και τη διασύρουν διεθνώς.

ΗΑξιωματική Αντιπολίτευση επιθυμεί μια ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, όπως τονίστηκε από πλευράς του Προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη και προς αυτή την κατεύθυνση, οι αρμόδιοι οφείλουν να προβούν σε διευκρινίσεις για το αν τα όσα αποκαλύπτονται βρίσκονταν σε γνώση τους, αν έχουν προβεί στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητας τους και των αρμοδιοτήτων τους σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση των παρακολουθήσεων σε βάρος τους, προασπίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κύρος ενός θεσμού, του οποίου το ανάστημα οφείλει να παραμείνει στο ύψος που του αρμόζει

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση