Μια καρδιά για τα πρόωρα νεογνά! (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 13:00 Μια καρδιά για τα πρόωρα νεογνά! (ΦΩΤΟ)

Δράση των Μαιών και των Ιατρών Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαμίας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας.

Η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού και να φωτίσει τους κινδύνους και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειές τους. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας είναι «μικρές δράσεις-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ: άμεση φροντίδα δέρμα-με-δέρμα για κάθε μωρό παντού».

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), η Παγκόσμια Συμμαχία για τη Νεογνική Υγεία (GLANCE) και οι γονείς του δικτύου των οργανώσεων τους, εστιάζουν φέτος στα οφέλη της φροντίδας Καγκουρό, με τη σύμφωνη τοποθέτηση και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). Για μωρά που γεννήθηκαν πολύ νωρίς ή με χαμηλό βάρος γέννησης και που έχουν ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, η φροντίδα Καγκουρό μπορεί να είναι μια πρακτική που σώζει ζωές. Για τους γονείς και τις οικογένειες, η φροντίδα Καγκουρό τους επιτρέπει να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα του μωρού τους. Οι γονείς πάντα ήξεραν: η αγκαλιά κάνει καλό στα μωρά!

Επιδιώκοντας λοιπόν να φθάσει το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας παντού και να τονιστεί η μεγάλη επίδραση που έχει η δέρμα-με-δέρμα επαφή για κάθε μωρό, σχεδιάσαμε, σε συνεργασία με τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση «Ηλιτόμηνον», μικρές καρδούλες που αγκαλιάζουν τη φιγούρα ενός νεογέννητου, για να δηλώσουμε ότι η αγάπη και η αγκαλιά βοηθούν να γυρίσουν τα μωρά γρηγορότερα στο σπίτι.

Τα νεογνά που γεννήθηκαν στο νοσοκομείο μας πολύ νωρίς ή απαιτούν εξειδικευμένη περίθαλψη, μεταφέρονται ως επί το πλείστον στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Θέλοντας λοιπόν να δείξουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό προσφέρουμε τις χειροποίητες καρδιές μαζί με τις ευχές μας στα νοσηλευόμενα νεογνά της μονάδας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Μαίες – Ιατροί
Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής
Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση