Πλούσιος σε δράσεις ο Νοέμβριος για τις Μονάδες ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 21:28 Πλούσιος σε δράσεις ο Νοέμβριος για τις Μονάδες ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας

Στη διάρκεια του Νοεμβρίου 2023 τα στελέχη της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν μία σειρά από δράσεις με αποδέκτες τον γενικό πληθυσμό αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο τόσο την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για θέματα εξάρτησης και για τον τρόπο λειτουργίας των δύο Μονάδων όσο και την προσέγγιση των Φορέων που απασχολούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

Οι δράσεις του μήνα ξεκίνησαν με τη συνδιοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τους Φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στη Λαμία, με την αρωγή του Δήμου Λαμιέων. Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό στο κοινό και συμμετείχε σε βιωματικές δράσεις.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με στόχο τη συνέχιση των επαφών στο πλαίσιο της δικτύωσης, βρέθηκαν στην περιοχή της Στυλίδας πραγματοποιώντας διασύνδεση με το Επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Στυλίδας και συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συνάντηση με την κα Ελένη Σαχίνη, Κοινωνική Λειτουργό, την κα Ειρήνη Κόντου, Ψυχολόγο και τον κ. Βάιο Μάργαρη, Διοικητικό.

Την ίδια ημέρα έγιναν συναντήσεις με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Στυλίδας με επικεφαλής την κα Αλέκα Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό, κα Ειρήνη Ζαχαριώτη, Διοικητική Υπάλληλο και την κα Αλεξάνδρα Βεντούρη, Ειδική Ιατρό - Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής, Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας Δήμου Στυλίδας και Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας.

Τέλος, στην περιοχή της Στυλίδας πραγματοποιήθηκε διασύνδεση και γνωριμία με το Επιστημονικό προσωπικό του Οικοτροφείου Alzheimer & Συναφών Παθήσεων “Αγία Ερμιόνη” και πιο συγκεκριμένα με την κα Χριστίνα Φίλη, Εργοθεραπεύτρια, τον κ. Θάνο Πουρνάρα, Κοινωνικό Λειτουργό, τον κ. Πάνο Κοσμά, Ψυχολόγο και την κα Ευαγγελία Δημοπούλου, Διοικητική Υπάλληλο.

Επιπλέον, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε συναντήσεις με το Επιστημονικό προσωπικό του ΟΚΑΝΑ ΜΟΘΕ Λαμίας, με την κα Δήμητρα Τασούλα, Κοινωνική Λειτουργό, την κα Δήμητρα Φρόντζου, Ιατρό της Μονάδας και τις κ.κ. Μαρία Χρυσικού και Μαρία Καραταράκη, Ψυχολόγους, με στόχο την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών αλλά και τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με το προσωπικό της ΔΥΠΑ Λαμίας, όπου δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για τη διαδικασία εγγραφής μελών του ΚΕΘΕΑ στα μητρώα της Υπηρεσίας προς αναζήτηση εργασίας. Επίσης, συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και η δυνατότητα πιθανής συνεργασίας στο μέλλον. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν: οι κ.κ. Ανθή Λεκάτη, Δώρα Μπακόλα, Γεωργία Αδάμ, Αντιγόνη Κατσιγιάννη, Αλεξάνδρα Μαγγίτα, Μαρία Κοντογούνη, Παναγιώτα Ντάσιου και η κα Ελένη Θεοχάρη και ο κ. Δημήτριος Βάρσος, Εργασιακοί Σύμβουλοι.

Τα στελέχη των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν συνάντηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας με την κα Συμέλα Καρακασίδου, Εισαγγελέα Λαμίας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, με σκοπό τη διασύνδεση, τη γνωριμία και τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας, όπου συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κουκουβίνος, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, Κωνσταντίνος Φαλαγγίτης, Υπαστυνόμος Α’ Προϊστάμενος Γραφείου Ναρκωτικών, Βασίλειος Κούτρας, Διοικητής Γραφείου Ασφάλειας Λιμεναρχείου, Ασπασία Παπασαχίνη, Προϊσταμένη του Γραφείου Ανάκρισης Λιμεναρχείου, Ελένη Ευθυμιάδου, Κοινωνιολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, καθώς και οι Ψυχολόγοι της ΜΟΘΕ Χαλκίδας, κ.κ. Γεωργία Σιδέρη και Βασιλική Χριστοπούλου.

Παράλληλα, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ανέλαβε την παραλαβή και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Δαμάστας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετώπισαν προβλήματα με τις πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Επιπλέον, αποσκοπώντας στην ενημέρωση τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων, οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ προχώρησαν στην τοποθέτηση υλικού προβολής του ΚΕΘΕΑ στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας «Χαλκιοπούλειο» σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο “ΕΣΠΕΡΟΣ” Λαμίας.

Τέλος, το προσωπικό θεραπείας των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street-work) και παρείχε υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης στη Λαμία.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση