Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στο Δομοκό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 18:33 Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στο Δομοκό

«Διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν για τις καταστροφές. Γίνεται προσπάθεια ώστε το παλιό να φανεί σαν κάτι καινούργιο…»

Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις πληγείσες περιοχές του δήμου Δομοκού, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Τη Δευτέρα στις 11 Δεκέμβρη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την περιοχή του Δομοκού, όπου ανέπτυξε το σχέδιο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των υποδομών, της οικονομικής ζωής και της παραγωγικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές. Βέβαια το σχέδιό του, εκτός από βαρύγδουπες κουβέντες, κρύβει εντέχνως τη διαχρονική ευθύνη που έχουν τα κόμματα τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και αυτά που είχαν κυβερνήσει στο παρελθόν όπως το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε από κοινού αυτά τα κόμματα εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική της λογικής κόστους-οφέλους, που αφήνει απροστάτευτο τον λαό, την ίδια ώρα που επιτρέπει στα μονοπώλια να θησαυρίζουν. Είναι αυτή πολιτική της ΕΕ που δεν θεωρεί επιλέξιμα έργα υποδομών, όπως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρέμα της Κακκάρας στην περιοχή της Θεσσαλιώτιδας είναι ακαθάριστο εδώ και 40 χρόνια. Αυτή είναι η πρόληψη που θέλουν η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν για τον λαό. 

Συγχρόνως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ξεχνώντας όμως πως το κόμμα του, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν, προώθησε και εφάρμοσε την Κοινή Αγροτική Πολιτική που οδήγησε στην καταστροφή του πρωτογενή τομέα. Για παράδειγμα, στην περιοχή του Δομοκού όπου και βρέθηκε, οδήγησε στην μείωση της παραγωγής ντομάτας, στην παύση της τευτλοκαλλιέργειας κλπ. Αυτή είναι, επομένως, η πολιτική που ερήμωσε τα χωριά της υπαίθρου, έχει αφήσει απροστάτευτους τους κατοίκους τους μπροστά στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών και στην ουσιαστική πρόσβαση στην υγεία.  Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της προσπάθειας που γίνεται ώστε το παλιό να φανεί σαν κάτι καινούργιο. Τώρα είναι που πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να διεκδικήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Οι αγρότες να διεκδικήσουν το 100% των αποζημιώσεων χωρίς καμία προϋπόθεση, όπως και το καθάρισμα των χωραφιών τους με κρατική ευθύνη ώστε να καταστούν και πάλι παραγωγικά

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση