Σεισμός στη Φωκίδα - Αισθητός και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 09:37 Σεισμός στη Φωκίδα - Αισθητός και στη Φθιώτιδα

Μέχρι και στη Λαμία «κουνήθηκαν» τα σπίτια!...

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:22’ το βράδυ της Τρίτης (26/12) στην περιοχή της Γλυφάδας Φωκίδας, 7 χιλιόμετρα ανατολικά του γνωστού Μαραθιά.

Ο σεισμός υπολογίστηκε σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, όχι μόνο στη Φωκίδα αλλά και στις γύρω περιοχές ακόμη και στη Φθιώτιδα (Η αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον υποβίβασε στα 3,5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 8,8 χιλιόμετρα και επίκεντρο περίπου στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας).

Ξεχωριστές αναφορές υπάρχουν και από τη Λαμία 66 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Το Ευρωμασογειακό Ινστιτούτο, να σημειώσουμε ότι υπολόγισε τη σεισμική δόνηση στα 3,7 Ρίχτερ.

Δείτε πως «χόρεψε» και ο σεισμογράφος στην περιοχή του Αγίου Χαράλαμπου στο Μώλο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση