Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, το Προεδρείο και η Δημοτική Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 08:12 Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, το Προεδρείο και η Δημοτική Επιτροπή

Ξεκίνησε η νέα δημοτική περίοδος για τη Σούλα Στιβακτή και τους συνεργάτες της…

Στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Κάτω Τιθορέα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024, η ειδική συνεδρίαση για την ανάδειξη του Προεδρείου και της νέας Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Όπως αναφέρει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα συναίνεσης και ανταλλαγής ευχών.

Σε αυτή τη δεύτερη θητεία της κας Στιβακτή, στο πρώτο μισό Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο Κώστας Τσιάμης.

Αντιπρόεδρος από την πλευρά της μειοψηφίας είναι ο Δημήτρης Ντάλλας και Γραμματέας επίσης από την πλειοψηφία ο Παναγιώτης Ζυγούρος.

Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής στην οποία Πρόεδρος είναι η Δήμαρχος.

Τακτικά μέλη από την πλειοψηφία: Κοντούνης Θωμάς και Βαφιάς Αθανάσιος.

Αναπληρωματικοί από την πλειοψηφία: Τσεκούρας Χρήστος, Καψής Αχιλλέας και Ζυγούρος Παναγιώτης (ο Αντιπρόεδρος όπως και ο Γραμματέας μπορούν να είναι μέλη της Δ.Ε. Κώλυμα υπάρχει μόνο για τον Πρόεδρο)

Τακτικά μέλη της μειοψηφίας: Ζελιαναίος Δημήτρης και Σχοινάς Λουκάς

Αναπληρωματικοί: Γκιώνης Κωνσταντίνος και Χρας Μαρίνος.

Οι Αντιδήμαρχοι

Το βράδυ της ίδιας μέρας αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση της κας Στιβακτή για τους πέντε (5) Αντιδημάρχους της, τέσσερις έμμισθοι και ένας άμισθος, με θητεία από 02.01.2024 έως 01.01.2025. Αναλυτικά όρισε ως έμμισθους Αντιδημάρχους:

1. Τον κ. Κοντούνη Θωμά του Ιωάννη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υποδομών, Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας

2. Την κα Μαρτίνου Φιλίντα Γεωργία του Σεραφείμ, Αντιδήμαρχο για τις κατά τόπους αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας με:

α) την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα,

β) τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας,

γ) τη μέριμνα για την διαχείριση της καθημερινότητας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού της δημοτικής ενότητας,

δ) τη συνεργασία με τους προέδρους των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

3. Την κα Τσιρνόβα Πετρούλα του Ευσταθίου, Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και με τις κατά τόπους αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας με:

α) την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα,

β) τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας,

γ) τη μέριμνα για την διαχείριση της καθημερινότητας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού της δημοτικής ενότητας,

δ) τη συνεργασία με τους προέδρους των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

4. Τον κ. Τσεκούρα Χρήστο του Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο Ύδρευσης – Άρδευσης - Αποχέτευσης, Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και των Οχημάτων και Μηχανημάτων του Δήμου.

Επίσης τον κ. Γκενεράλη Δημήτριο του Αθανασίου, ως άμισθο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Διοικητικών θεμάτων, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού με θητεία από 02.01.2024 έως 01.01.2025 για την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραμματείας Οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης.

Όταν η Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά της θα ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κοντούνης Θωμάς του Ιωάννη.

Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

Επίσης με θητεία από 02.01.2024 μέχρι 01.01.2025, όρισε τους παρακάτω Εντεταλμένους Συμβούλους:

1. Τον κ. Βαφειά Αθανάσιο του Ευσταθίου, Οικονομικών θεμάτων και ειδικότερα θεμάτων που άπτονται με την εποπτεία του Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών και του Γραφείου Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών και του Γραφείου Εσόδων, Περιουσίας, καθώς επίσης κι επί θεμάτων αξιοποίησης και εκμετάλλευσης ακίνητης δημοτικής περιουσίας.

2. Την κα Ζαχαράκη Τσαπρούνη Ευαγγελία του Αθανασίου, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Συλλογικών φορέων.

3. Τον κ. Ζυγούρο Παναγιώτη του Νικολάου, Υγείας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Ζώων συντροφιάς και αδέσποτων.

4. Τον κ. Καψή Αχιλλέα του Ιωάννη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Οδοποιίας

5. Τον κ. Βαΐτσο Χρήστο του Αθανασίου, κατά τόπους αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας με : α) την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα. β) τη μέριμνα για την διαχείριση της καθημερινότητας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού της δημοτικής ενότητας.

Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας.

Δείτε φωτογραφίες:

1000003183

1000003184

1000003185

1000003187

1000003188

1000003189

1000003190

1000003191

1000003192

1000003193

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση