Φοιτητές Λαμίας: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απορρίπτεται!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 22:16 Φοιτητές Λαμίας: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απορρίπτεται!

Κατάληψη των Σχολών και νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας…

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απορρίπτεται! Να μην κατατεθεί!

»Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, το σχέδιό της να μας πιάσει στον ύπνο, να φιμώσει τους φοιτητές φέρνοντας το νομοσχέδιο εν μέσω εξεταστικής δεν πέρασε! Η συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών, πανεπιστημιακών, εργαζόμενων στα ΑΕΙ, μαθητών και γονιών απορρίπτουμε το νομοσχέδιο. Δε θα περάσει η τρομοκρατία και η επίθεση στους αγώνες μας!».

Μετά από τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων αποφάσισαν τα παρακάτω:

Κατάληψη των σχολών τους και νέο συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων στα ΑΕΙ την Πέμπτη 18/1 στις 12:00’ στην πλατεία Ελευθερίας. Με πορεία θα καταλήξουν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνάντηση με τους αρμόδιους, για το δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση.

· Παρασκευή 19/01 μαζική διαμαρτυρία στον Κοσμήτορα της σχολής για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και κυρίως τη δωρεάν σίτιση, στις 13:00.

· Τρίτη 23/01 συγκέντρωση φοιτητών-καθηγητών στο campus της Άμπλιανης, έξω από τη βιβλιοθήκη και  αποκλεισμό του δρόμου έξω από το campus. Αποχή από τα μαθήματα τις ώρες της κινητοποίησης 13:00-14:00.

Οι Φοιτητές διεκδικούν:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!

Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια και τις ανάγκες μας!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση