«Έφυγε» η Λαμιώτισσα μαθηματικός Ελένη Θεοδώρου - Χατζηχαραλάμπους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 14:00 «Έφυγε» η Λαμιώτισσα μαθηματικός Ελένη Θεοδώρου - Χατζηχαραλάμπους

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της «Επιστημονικής Ένωσης Συνταξιούχων Καθηγητών Νομού Φθιώτιδας»…

Σε ηλικία 77 ετών απεβίωσε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ελένη Θεοδώρου - Χατζηχαραλάμπους.

Ως μαθηματικός εργάστηκε για πολλά χρόνια στο 3ο Γενικό Λύκειο (Μουστάκειο) αρχικά Γυμνάσιο Θηλέων Λαμίας, στην οδό Καποδιστρίου.

Γέννημα - θρέμμα της Λαμίας και μάλιστα στη γειτονιά του κέντρου, άνοιξε τα φτερά της με τις σπουδές της στην πρωτεύουσα και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Παιδί ακόμη, στα 22 της, πρωτοδιορίστηκε στο Γυμνάσιο Σκιάθου σε μια εποχή που δεν θύμιζε τίποτα από το σημερινό τουριστικό παράδεισο, αλλά «παρέπεμπε πιο πολύ στις απόκοσμες περιγραφές του Παπαδιαμάντη», όπως έλεγε η ίδια. Μετά ήρθε το Γυμνάσιο Αργαλαστής, ενώ στη Λαμία επέστρεψε με το σύζυγό της Πέτρο Χατζηχαράλαμπους και τα δυο τους κορίτσια, Ελευθερία και Παρασκευή, το 1979.

Οδηγός στη ζωή της, όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από την αγάπη για την οικογένειά της, η αγάπη της για την εκπαίδευση, που την έκανε να ξεχωρίζει και να είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους μαθητές της.

Μετά τη συνταξιοδότησή της το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε στη δημιουργία της «Επιστημονικής Ένωσης Συνταξιούχων Καθηγητών Νομού Φθιώτιδας», μαζί με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους της. Παρέμεινε Πρόεδρος της Ένωσης για τέσσερα χρόνια, αναπτύσσοντας πλούσια δράση και προσφέροντας πλούσιο πολιτιστικό έργο στην πόλη που αγάπησε.

Η Ελένη Θεοδώρου - Χατζηχαραλάμπους στην ποιητική συλλογή που συνέγραψε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αντί προλόγου είχε χρησιμοποιήσει το οδοιπορικό της στη ζωή αναφέροντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Έχουσα σώας φρένας και εν πλήρει συνειδήσει – τι καταλυτικά αποκαλυπτικός επίλογος – μαζεύω τα κομμάτια του σπασμένου καθρέφτη. Κι όσο ο καιρός περνά, το πάζλ του καθρέφτη συμπληρώνεται και η εικόνα γίνεται πληρέστερη, κι όσο καθαρότερη η εικόνα τόσο η εικονική ζωή που μένει πίσω βαραίνει μέσα μου. Και η ανάγκη για μια απαντητική τελεία εξιλέωσης είναι ζωτικής σημασίας πια αλλά τι βρήκε κάποιος;…».

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή (19/1/24) στις 3:00' το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση