Στο ΤΑΙΠΕΔ για τα Ιαματικά ο Γιάννης Οικονόμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 20:45 Στο ΤΑΙΠΕΔ για τα Ιαματικά ο Γιάννης Οικονόμου

Συνάντηση εργασίας του Γ. Οικονόμου στο ΤΑΙΠΕΔ για την προώθηση σημαντικών έργων στην Φθιώτιδα - αναβάθμιση του ιαματικού τουρισμού και των υποδομών υγείας.

Διαβάστε την δήλωση του βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου μετά την ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους του ΤΑΙΠΕΔ.

«Την Τετάρτη επισκέφθηκα το ΤΑΙΠΕΔ και είχα συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Πολίτη, και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, κ  Παναγιώτη Σταμπουλίδη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η  πορεία σημαντικών για την περιοχή μας έργων στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και της υγείας, στα οποία εμπλέκεται το Ταμείο.

Σε ό,τι αφορά τη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, όπως προέκυψε από την συζήτηση, διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι  η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι, με επίκεντρο τις ιαματικές πηγές, να δημιουργηθεί ένα cluster συναφών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες, παραθεριστές, αλλά και ανθρώπους που θα επενδύσουν σε κατοικίες και άλλες συμπληρωματικές δραστηριότητες. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα η έγκριση του ΠΔ για την Λουτρόπολη (οικόπεδο Γαλήνη), γεγονός που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των επενδύσεων από τον παραχωρησιούχο. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται το άνοιγμα των προσφορών για τις πηγές Κονιαβίτη και την αξιοποίηση των συνοδών εγκαταστάσεων.

Στις Θερμοπύλες, σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της πηγής και της έκτασης που δεν έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος, βρισκόμαστε εν αναμονή της υπογραφής από τα συναρμόδια υπουργεία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις προβλεπόμενες χρήσεις, που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης. Στη συνέχεια θα υπάρξει η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο και ο προγραμματισμός είναι μέχρι το καλοκαίρι να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των Λουτρών Υπάτης, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αρκετά πιο πίσω σε σχέση με τις δύο άλλες ιαματικές μας πηγές. Συμφωνήσαμε το ταμείο να ξεκινήσει άμεσα την κατάρτιση νέου ΕΣΧΑΔΑ για το σύνολο της έκτασης και ταυτόχρονα δεσμεύτηκα να συμβάλλω στην δημιουργία ενός κοινού μετώπου, με την συμμετοχή του Ταμείου της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων της περιοχής μας, για την αναζήτηση πιθανών  επενδυτικών  σχημάτων που θα είχαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη έκταση.

Τέλος, ενημερώθηκα για την πορεία υλοποίησης του έργου αναβάθμισης των ΤΕΠ και της κατασκευής ογκολογικής μονάδας που χρηματοδοτείται με 17,2 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα, με  το Ταμείο τον Μάρτιο αναμένεται η ολοκλήρωση των μελετών και η έναρξη των έργων κατασκευής.

Για την πορεία αυτών των έργων, όπως και για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας αλλά και την καθημερινότητα των συμπολιτών μου, έχω τακτικές επαφές με τις αρμόδιες αρχές,  με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης και κυρίως  την πρόοδο στην υλοποίηση και την παραγωγή λύσεων, ώστε να αναβαθμιστεί η Φθιώτιδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση