Καιρός: Ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών στη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 18:02 Καιρός: Ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών στη χώρα

Οι πιο κρύες ημέρες σε Στερεά και Φθιώτιδα…

Μπορεί χιόνια να μην είδαμε πολλά σε αυτό το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, αλλά τα θερμόμετρα κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ, ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος έπεσε ακόμη και στους -20 βαθμούς!

Μάλιστα όπως καταγράφουν οι σταθμοί του δικτύου του meteo.gr/ΕΑΑ, η διαφορά από το Νέο Καύκασο Φλωρίνης όπου σημειώθηκε το -19,8ο, μέχρι το Καστελόριζο, ήταν 38 βαθμοί!

Δείτε τον πίνακα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου:

Συνολικά το συγκεκριμένο πρωινό, 145 σταθμοί που μεταφράζεται σε ποσοστό 30,66% των ενεργών σταθμών του δικτύου (473) έδειξαν αρνητικές θερμοκρασίες και ακόμη ένας «μηδέν»!

Από τους παραπάνω οι 13 είναι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αν εξαιρέσει κανείς τα χιονοδρομικά και τις κορυφές του Παρνασσού, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Μαυρολιθάρι Οίτης στις 08:40’ το πρωί και ήταν -4,6ο.

Στη Φθιώτιδα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στην περιοχή του Δομοκού και ειδικά στην Κορομηλιά όπου το θερμόμετρο έδειξε -3,2ο.

Στατιστικά για τη χώρα (και για τη Φθιώτιδα) παραμένει το πιο κρύο πρωινό του φετινού χειμώνα, η 14η Ιανουαρίου, ωστόσο για την Κεντρική Ελλάδα και ειδικά για την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, είναι η 18η Δεκεμβρίου ως προς τη χειρότερη ελάχιστη (Μαυρολιθάρι, -6,7ο). Δεν υπολογίζουμε βέβαια το -19,2ο που καταγράφηκε στο Οροπέδιο του Σεσίου στον Παρνασσό στις 11/1 καθώς σε τόσο μεγάλα υψόμετρα είναι ειδικές οι συνθήκες και δεν αφορούν κατοικημένες περιοχές.

Στη Λαμία που ξύπνησε με ένα όμορφο ήλιο με.. δόντια, σύμφωνα με το meteo η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν  στις 08:20’ και ήταν 2,9ο C. Επίσης, το θερμόμετρο στη βόρεια Λαμία και στο 1ο ΕΠΑΛ έδειχνε στις 08:02’ 2,2ο.

Δείτε επίσης: Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ: Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση