Πήγε Νοσοκομείο για χτύπημα στο κεφάλι και δύο ημέρες αργότερα πέθανε από έμφραγμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 08:06 Πήγε Νοσοκομείο για χτύπημα στο κεφάλι και δύο ημέρες αργότερα πέθανε από έμφραγμα

Εφτά γιατροί κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ανάμεσά τους και γιατρός του Νοσοκομείου Λαμίας…

Υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βάρος εφτά γιατρών, εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας για την περίπτωση θανάτου ενός άνδρα τον Ιούνιο του 2017.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και γιατρός του Νοσοκομείου Λαμίας που τότε υπηρετούσε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και είχε εφημερία στα Επείγοντα. Συγκεκριμένα στις 03-06-2017 εισήλθε στο νοσοκομείο περιστατικό- ασθενής, μετά από πτώση από ύψος.

Ο ασθενής υπεβλήθη σε όλες τις εξετάσεις και την επόμενη ημέρα εξήλθε από το Νοσοκομείο, αλλά δύο ημέρες μετά στις 06-06-2017 απεβίωσε στην οικεία του από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι συγγενείς υπέβαλλαν μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βάρος επτά ιατρών που είχαν ασχοληθεί με το περιστατικό και δε διέγνωσαν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο άνθρωπός τους, ώστε να τον παραπέμψουν σε καρδιολόγο.

Τελικά το Δικαστήριο κήρυξε αθώους τους κατηγορουμένους μετά από διαδικασία 2 ημερών, καθώς η Δίκη άρχισε στις 15 Ιανουαρίου, αλλά διεκόπη και ολοκληρώθηκε στις 19-05-2024. Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στην ουσία της υπόθεσης διότι κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και ήταν αδύνατο να προβλέψουν με βάση τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης το επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου του ασθενούς δύο ημέρες μετά την έξοδο του από το Νοσοκομείο από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και ενώ είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο για άλλη αιτία ήτοι τραυματισμός στο κεφάλι μετά από πτώση.

Ο δικηγόρος του γιατρού που υπηρετεί σήμερα στη Λαμία, Βασίλειος Παπιώτης, μίλησε στο LamiaReport για τη συγκεκριμένη υπόθεση και για τον τρόπο που ενήργησε ο εντολέας του.

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου, διότι μετά από μία εξαντλητική και ενδελεχή ακροαματική διαδικασία, η οποία διήρκησε δύο ημέρες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας απάλλαξε τον εντολέα μου από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Αποδείχτηκε πλήρως ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η εν λόγω κατηγορία δεν είχε κανένα ουσιαστικό και νομικό έρεισμα καθώς επίσης και ότι ο ανωτέρω Ιατρός άσκησε ενδεδειγμένα τα καθήκοντα του και με ιδιαίτερη επιμέλεια, ενεργώντας στην υπό κρίση περίπτωση σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη και δεοντολογία

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση