Αρκετό χιόνι και πολύ κρύο έφερε στη Φθιώτιδα η «Αυγή» - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 10:17 Αρκετό χιόνι και πολύ κρύο έφερε στη Φθιώτιδα η «Αυγή» - Δείτε εικόνες

Κορύφωση της κακοκαιρίας και σταδιακή άνοδο μέχρι και 20 βαθμούς την ερχόμενη εβδομάδα!...

Με αρκετό χιόνι στη Λοκρίδα, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, «χτύπησε» η κακοκαιρία Avgi την ΠΕ Φθιώτιδας.

Τα εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στις συγκοινωνίες, καθώς είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα Πολιτικής Προστασίας.

Χαρακτηριστική η φωτογραφία από τα ξημερώματα στον Μπράλο, όπου έπεσε αρκετό χιόνι και τα συνεργεία ενεργούσαν όλη τη νύχτα.

Η Περιφέρεια ήταν όλη τη νύχτα  επί ποδός και έκανε παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν για να κρατήσει το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας, μαζί με τον Μιχάλη Βλαχάκη Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, βρέθηκαν στη βόρεια Λοκρίδα (Κυρτώνη, Καλαπόδι, Ζέλι) όπου έπεσε και το περισσότερο χιόνι.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές από τη χιονόστρωση στα χωριά του Δήμου Λοκρών, όπου τα σχολεία δε λειτούργησαν διά ζώσης.

Δείτε και ένα βίντεο από τη χιονισμένη Λοκρίδα:

(Οι κκ Σανίδας και Βλαχάκης με το Δήμαρχο Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ)

Χιονόστρωση είχαμε και στα παραπαρνάσσια χωριά της Φθιώτιδας. Η φωτογραφία από την «λευκή» Αμφίκλεια.

Και μια φωτογραφία του Δημήτρη Καλπύρη λίγο πιο νωρίς:

Αρκετό χιόνι, έπεσε όμως και στην Ανατολική Φθιώτιδα, με την Όθρυ να αποκαλύπτεται το πρωί χιονισμένη μέχρι τις δυτικές πλαγιές της και σε υψόμετρο ακόμη και κάτω από τα 500 μέτρα.

Με πολύ κρύο αλλά λίγο χιόνι τα ορεινά χωριά μας στο Δήμο Μακρακώμης αλλά και στο Δήμο Λαμιέων μέχρι το Καταφύγιο Οίτης. Φωτογραφίες από τις κάμερες σε Τυμφρηστό, Γαρδίκι, Καστανιά Υπάτης και το ορεινό Καταφύγιο Οίτης.

Μιλώντας για κρύο, το αυτόματο δίκτυο 499 μετεωρολογικών σταθμών του metoe.gr/ΕΑΑ, κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες σε 134 περιοχές, ενώ «μηδέν» είχαμε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Οι 13 ήταν στην Περιφέρεια Στερεάς, εκ των οποίων μόλις οι τρεις στη Φθιώτιδα, σε Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας -1,9ο, Κορομηλιά Δομοκού -0,8ο και Δομοκό -0,7ο.

Στη Λαμία ο μετεωρολογικός σταθμός του 1ου ΕΠΑΛ κατέγραψε 2,6ο στις 06:23’ το πρωί, ενώ ο σταθμός του Meteo έγραψε 3,9ο στις 03:10’ αργά τη νύχτα. Η αίσθηση του κρύου ήταν βέβαια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο ότι έπεσαν και πάλι έξω οι προγνώσεις των μετεωρολόγων και ειδικότερα τα μοντέλα που παρακολουθούν για την περιοχή μας. Όμως φαίνεται πλέον πιο καθαρά στα μετεωγράμματα ότι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και το πρωί της Πέμπτης (1/2), λόγω της ξαστεριάς, η οποία θα είναι «υπεύθυνη» αντίστοιχα και για τη μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μπορεί τα 20αρια να μην τα πιάσουμε τελικά από το Σάββατο, όπως σας είχαμε προαναγγείλλει αλλά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (5/2) πρέπει να θεωρείται σίγουρο!

Η πρόβλεψη

Σύμφωνα με το meteo.gr κορυφώνεται η κακοκαιρία σήμερα Τρίτη 30/1. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης 31/01 θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση