Εξεταστική για Τέμπη: Στον ανακριτή Λάρισας η κατάθεση του Μαουρίτσιο Καποτόρτο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 15:26 Εξεταστική για Τέμπη: Στον ανακριτή Λάρισας η κατάθεση του Μαουρίτσιο Καποτόρτο (φωτο intime)

Διαβίβαση της κατάθεσης για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας.

Η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία εφετών Λάρισας- για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας- με απόφαση της εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο ολοκλήρωσε χθες την κατάθεσή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που έρευνα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Traind δεν είπε μία συγγνώμη στα θύματα, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε για τα ιατρικά προβλήματα των μηχανοδηγών της εταιρείας του.

Με την πρόταση της διαβίβασης της κατάθεσης του Μαουρίτσιο Καποτόρτο στην εισαγγελία εφετών Λάρισας συμφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην της «Νίκης».

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, στη βάση αιτημάτων της αντιπολίτευσης για κλήση νέων μαρτύρων και ειδικότερα για την κλήση του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών Κ. Γενιδούνια, ο πρόεδρος της επιτροπής παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος είναι πλέον διευθυντικό στέλεχος της Hellenic Train και δεξί χέρι του Μαουρίτσιο Καποτόρτο και πως δεν έχει καταγραφεί συνδικαλιστική δήλωση για την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης είπε ότι η πλειοψηφία δεν θέλει τη μαρτυρία του κ. Γενιδούνια επειδή δεν συμφέρει την κυβέρνηση.

Υπέρ της κλήσης και άλλων μαρτύρων τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ενώ, όπως επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο κατάλογος των μαρτύρων παραμένει ανοιχτός.

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος διάβασε δήλωση 29 συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, με την οποία καλούνται τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής πρώτον να διακόψουν τις συνεδριάσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης που διεξάγεται ενώπιον του εφέτη-ανακριτή Λάρισας.

Δεύτερον καλούν τα μέλη της επιτροπής να ζητήσουν και να λάβουν αντίγραφο της ποινικής δικογραφίας, και κατόπιν να επανεκκινήσουν τις συνεδριάσεις τους. Τρίτον να εξετάσουν κι άλλους μάρτυρες με ουσιαστική συνεισφορά στη διεύρυνση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και τέταρτον να εκδώσουν κοινό πόρισμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση