Αλκυονίδες με θερμοκρασίες ως 24 βαθμούς - Πόσο θα διαρκέσουν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 09:33 Αλκυονίδες με θερμοκρασίες ως 24 βαθμούς - Πόσο θα διαρκέσουν

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με το καιρικό μοτίβο να συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη (8/2).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με λίγες αραιές συννεφιές προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει αργά το μεσημέρι στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού μέχρι την Πέμπτη -Χαλάει από την επόμενη εβδομάδα

Οι θερμές αέριες μάζες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη (8/2), θα βλέπουμε θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς. Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος θα «αγγίξει» τους 22 βαθμούς και στην κεντρική και νότια τους 24.

Απουσίες βροχοπτώσεων θα σημειωθούν τις επόμενες μέρες μέχρι και την Παρασκευή (9/2) στη χώρα, αλλά και στη Μεσόγειο, καθώς έχει απλωθεί το λεγόμενο «ατμοσφαιρικό βουνό» και λειτουργεί σαν «ομπρέλα» προστασίας για τις κακοκαιρίες. Την Παρασκευή ίσως σημειωθούν κάποιες λίγες βροχοπτώσεις προς τα Δωδεκάνησα, ενώ πιο οργανωμένες κακοκαιρίες θα σημειωθούν από την επόμενη εβδομάδα, όπου θα επιστρέψουμε σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες, με περισσότερες βροχές, αλλά όχι μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση