Φθιώτιδα: Προσοχή, οι απατεώνες «ξαναχτυπούν» με επιστροφή φόρου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 08:00 Φθιώτιδα: Προσοχή, οι απατεώνες «ξαναχτυπούν» με επιστροφή φόρου

Συνεχίζουν να συλλαμβάνουν «εισπράκτορες» για τα δήθεν τροχαία!...

Δεν έχουν τελειωμό τα τηλέφωνα από κυκλώματα απατεώνων που σκαρφίζονται ένα σωρό σενάρια προκειμένου να μας αποσπάσουν χρήματα.

Τις τελευταίες ώρες η περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά και της Βόρειας Εύβοιας, δέχεται «βροχή» τηλεφωνημάτων για δήθεν επιστροφή φόρου.

Ο απατεώνας τηλεφωνεί σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνει ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου, μόνο που για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ζητεί προσωπικά σας δεδομένα που αφορούν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, ποντάροντας στο να σας μπερδέψουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς.

Μεγάλη προσοχή και ΠΟΤΕ να μη δίνεται Username και Password σε οποιονδήποτε που σας τηλεφωνεί (παριστάνουν συνήθως λογιστή ή ακόμη και εφοριακό που γνωρίζει το λογιστή σας) και πολύ περισσότερο το μοναδικό κωδικό που σας έρχεται στο τηλέφωνο σας και δίνει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή.

Το τελευταίο «κύμα» τηλεφωνημάτων έρχεται μόλις μία εβδομάδα από τις συλλήψεις που έγιναν στη Λιβαδειά τόσο την περασμένη Τρίτη, όσο και την περασμένη Παρασκευή.

Στην τελευταία περίπτωση συνελήφθησαν δύο άτομα για εφτά απόπειρες απάτης και όλες τους αφορούν το σενάριο με το υποτιθέμενο σοβαρό τροχαίο που προκάλεσε συγγενικό μας πρόσωπο.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, δύο Δήμοι της Φθιώτιδας, ενημέρωσαν για προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών από αγνώστους που προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους τους.

Στη μία περίπτωση ο απατεώνας προσπάθησε να ξεγελάσει προμηθευτή του Δήμου Λοκρών και στην άλλη δικηγόρο Λάρισας προσποιούμενος τον υπάλληλο του Δήμου Δομοκού!

Και στις δύο περιπτώσεις, η προσπάθειά τους ήταν να μπουν στα τραπεζικά δεδομένα και να μπορέσουν – χωρίς «εισπράκτορες» να αφαιρέσουν χρήματα από λογαριασμούς

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση