Άσκηση εκκένωσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 22:44 Άσκηση εκκένωσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Επιχειρησιακό σχέδιο Σώστρατος…

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε με επιτυχία,  σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, άσκηση μερικής εκκένωσης του νοσοκομείου, σε  περιπτώσεις σεισμού, βασιζόμενη στο επιχειρησιακό σχέδιο Σώστρατος.

Η άσκηση είχε ως στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας και της απόκρισης του  νοσοκομείου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και την αξιολόγηση των  διαδικασιών εκκένωσης και των συντονιστικών μηχανισμών με άλλους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, προσομοιάστηκαν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης,  όπως σεισμός αλλά και πυρκαγιά (ως συνέπεια σεισμού) και άλλες καταστάσεις που  απαιτούν άμεση εκκένωση του νοσοκομείου (μεταφορές και απεγκλωβισμοί  ασθενών κ.ά). Η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείο μαζί με το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ,  το ΕΚΑΒ Λάρισας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το στρατό και την 8η ΕΜΑΚ,  συνεργάστηκαν αρμονικά για την αποτελεσματική διεξαγωγή της άσκησης.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  και το προσωπικό για τη συνεισφορά και τη συνεργασία τους. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση