Αράχωβα: Μυστήριο παραμένει το πρόσωπο που κατηγορείται για την κακοποίηση του χάσκι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 08:12 Αράχωβα: Μυστήριο παραμένει το πρόσωπο που κατηγορείται για την κακοποίηση του χάσκι

Ανατροπή στην υπόθεση του χάσκι της Αράχωβας με την εισαγγελία Λιβαδειάς να ζητά ποινική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου ανθρώπου για την κακοποίηση του Όλιβερ.

«Ο εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη», είπε η Μάρθα Πουλτίδου, εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων.

Όλο αυτό το διάστημα είχε παγιωθεί η εκδοχή πως ο μικρός Όλιβερ θανατώθηκε από αγέλη ζώων.

Ωστόσο, η εισαγγελική αρχή φαίνεται πως «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα στην θανάτωση του, ζητώντας μάλιστα την ποινική δίωξη του δράστη σε βαθμό κακουργήματος.

«Η δικογραφία στάλθηκε στις 2/2 και μετά την έστειλε στην ανακρίτρια».

Το επόμενο βήμα είναι να κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος, η ταυτότητα του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Για περίεργη μυστικοπάθεια κάνουν λόγο οι φιλοζωικές οργανώσεις.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα απολύτως. Σε αυτήν την υπόθεση τηρείται σιγή ιχθύος».

 «Νιώθω δικαίωση»

Έχουν περάσει 4 μήνες από την ημέρα που ο Όλιβερ βρήκε φρικτό και μαρτυρικό θάνατο.

Η κτηνίατρος που είχε εξετάσει εκείνο το βράδυ το βασανισμένο χάσκι, Κλεονίκη Τόλα, είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή για κακοποίηση από άνθρωπο.

«Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηρίασεις, από δαγκώματα σκύλων, τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας».

Σήμερα νιώθει δικαιωμένη θα πει στο LIVE NEWS καθώς κανένα ζώο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αιχμηρό αντικείμενο, όπως εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τον βασανισμό του Όλιβερ.

«Εννοείται, ο Όλιβερ δεν είχε ούτε ένα δάγκωμα. Ούτε ένα δάγκωμα δεν είχε πάνω του και πολλά άλλα βέβαια τα οποία έχω καταθέσει ένορκα και επίσημα ότι δεν υπήρχε επίθεση από άλλο ζώο. Άλλα ζώα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους αντικείμενα και να κάνουν τέτοιου είδους κακοποίηση».

Τα τραύματα του 8χρονου χάσκι ήταν πολλαπλά και βαθιά θα συμπληρώσει τονίζοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

«Ήξερα ότι τελικά η αλήθεια θα λάμψει. Δεν μπορεί να καλυφθεί η αλήθεια. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και η δικαίωση θα έρθει όταν αυτό είναι οριστικό και τελεσιδικήσει η υπόθεση του Όλιβερ».

«Ήταν ημιλιπόθυμος και αιμορραγούσε»

Όλα ξεκίνησαν βράδυ 26ης Νοεμβρίου. Ο Όλιβερ βγήκε για την καθιερωμένη του βόλτα αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να τον ψάξει. Ωστόσο, τελικά αυτό που αντίκρυσε το απόγευμα της Δευτέρας δεν θύμιζε σε τίποτε στον δικό τους Όλιβερ.

«Να τιμωρηθεί ο δράστης». Αυτό ζητούν οι φιλοζωικές οργανώσεις που αναμένουν να δουν το ντόμινο των εξελίξεων μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθεί πως υπάρχει δράστης στην υπόθεση του Όλιβερ τότε εκείνος απειλείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

«Υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να αποπροσανατολίσουν την έρευνα»

Στο LIVE NEWS η κτηνίατρος που είχε κάνει την αρχική γνωμάτευση, Κλεονίκη Τόλα, αλλά και ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Αντώνης Ζαπάντης.

«Έχω δει πολλές κακοποιήσεις αλλά αυτό τα ξεπέρασε. Όταν τον είδα είπα ‘’θεέ μου τι του κάνανε’’. Πρέπει να έγιναν 15-20 ώρες πριν τον δω εγώ. Τα ζώα δεν χρησιμοποιούν αντικείμενα, δεν υπάρχει περίπτωση να του το έκανα ζώα. Και η νεκροτομή το επιβεβαίωσε. Ήμουν σίγουρη πως η αλήθεια θα φανεί. Έχω δώσει λεπτομερή κατάθεση με όλα τα στοιχεία», είπε η κ. Τόλα.

Δείτε το βίντεο:

Με τον δικηγόρο να αναφέρει:

«Ψάχνουμε και εμείς τον κατηγορούμενο και περιμένουμε την ανακρίτρια να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες. Υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να αποπροσανατολίσουν την έρευνα. Κάποιοι ανήκουν στους κόλπους της Δικαιοσύνης και κάποιοι στους κόλπους της κυβέρνησης. Γενικότερα θα δείτε ενέργειες από εμάς γιατί όλο αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Είμαστε στο στάδιο της ανάκρισης και έχουμε κατηγορούμενο. Στις επόμενες 10-15 ημέρες πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση