Φθιώτιδα: Ποια περιοχή κηρύχτηκε ως αρουραιόπληκτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 10:25 Φθιώτιδα: Ποια περιοχή κηρύχτηκε ως αρουραιόπληκτη (ΦΩΤΟ αρχείου)

Μετά από ζημιές που προκάλεσαν τα τρωκτικά σε καλλιέργειες…

Την κήρυξη της περιοχής του Δήμου Δομοκού εκτός των Τοπικών Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Θεσσαλιώτιδας, ως αρουραιόπληκτες, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά τη διαπίστωση ζημιών σε καλλιέργειες από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναφέρονται οι παρακάτω ενέργειες:

1) Δίνουμε εντολή στο Δήμο Δομοκού, για τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της προσβολής με τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον έγκαιρο εντοπισμό και την καταπολέμηση αρουραίων κατά Τοπική Κοινότητα.

2) Αναθέτουμε στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φθιώτιδας την οργάνωση, επίβλεψη και συντονισμό του όλου έργου της καταπολέμησης των αρουραίων.

3) Η εφαρμογή των φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί από συνεργεία του Δήμου με την επίβλεψη των Γεωπόνων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Φθιώτιδας & του Γεωπόνου – προϊστάμενου του ΤΑΟ Δομοκού.

4) Όλες οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν για την καταπολέμηση των αρουραίων θα καλυφθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι δαπάνες θα αφορούν την αγορά τρωκτικοκτόνων σκευασμάτων, που θα διατεθούν στους πληγέντες παραγωγούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση