Φθιώτιδα: Σε ύφεση ο κορωνοϊός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 09:00 Φθιώτιδα: Σε ύφεση ο κορωνοϊός

Πως φτάσαμε από τους 1 στους 5 θετικούς στην covid-19, στο 1 στους 65!

Σε ύφεση εποχιακή φαίνεται ότι βρίσκεται ο κορωνοϊός, όπως και οι υπόλοιπες ιώσεις του ανωτέρου αναπνευστικού.

Αν και η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ (1/4/24) δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς οκτώ (8) συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από covid-19, η θετικότητα στην Κοινότητα μαρτυρά τη σημαντική μείωση της μετάδοσης της.

Σε τοπικό επίπεδο και με βάση τα όσα επίσημα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, στη Φθιώτιδα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου (1 έως 5/4), σε 327 δείγματα μόλις τα πέντε (5) βρέθηκαν θετικά στον ιό. Αυτό μεταφράζεται σε 1,5% περίπου θετικά ή 1 στα 65!

Συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα που είχαν γίνει 317 τεστ (ήταν αργία η Δευτέρα και έγιναν λιγότερες δράσεις) και είχαν βρεθεί 11 θετικά, η μείωση είναι εντυπωσιακή.

Μόλις πριν από τρεις περίπου μήνες, τη δεύτερη εβδομάδα του χρόνου, η θετικότητα είχε φτάσει στο 19,74% ή 1 στα 5 θετικά δείγματα!

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω γράφημα, έχουν μειωθεί σημαντικά οι δειγματοληψίες για covid-19 σε σχέση με το 2023, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θετικότητα, η οποία ήταν πολύ ψηλά κατά τις 3 πρώτες εβδομάδες του έτους.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε για τις δειγματοληψίες των ΚΟμΥ στη Φθιώτιδα την τελευταία εβδομάδα ότι και τα πέντε (5) θετικά εντοπίστηκαν στη Λαμία και αφορούν δύο άνδρες 47 και 60 ετών και τρεις γυναίκες, 58, 63 και 68 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση