Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 09:06 Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο...

Πόσες αναμνήσεις δεν ξυπνά άραγε αυτή η φωτογραφία, σε όσους ειδικά τελείωσαν το δημοτικό σχολείο μέχρι τη δεκαετία του '70. Ιδιαίτερα, δε, αυτά τα μεγάλα ξύλινα θρανία...

Αναμφίβολα, η δημιουργία μιας σχολικής τάξης όπως ήταν παλιά, αποτελεί ουσιαστικά την αναβίωση ενός παρελθόντος που έχει πια περάσει ανεπιστρεπτί.

Όπως μαθαίνουμε από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εκπαιδευτικού Γιώργου Σταυρόπουλου, το παλιό Δημοτικό Σχολείο των Κομποτάδων έχει ανακαινιστεί και ήδη δημιουργείται στο χώρο μια αίθουσα, ακριβώς όπως ήταν όταν ακόμα το σχολείο λειτουργούσε.

«Η (ανα)δημιουργία σχολικής αίθουσας του παρελθόντος προχωράει και θα ολοκληρωθεί σύντομα στο ανακαινισμένο παλιό σχολείο των Κομποτάδων», γράφει ο συμπολίτης μας εκπαιδευτικός.

Μακάρι να ολοκληρωθεί σύντομα και να ανοίξει τις πόρτες του στους, ουκ ολίγους, νοσταλγούς των περασμένων δεκαετιών. Και της χαμένης νιότης...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση