1ο Δ.ΣΧ.Γοργοποτάμου: Συμμετείχε με επιτυχία στο Erasmus ''Learning In Nature''

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:20 1ο Δ.ΣΧ.Γοργοποτάμου: Συμμετείχε με επιτυχία στο Erasmus ''Learning In Nature''

Το 1ο Δ.ΣΧ.ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “LEARNING IN NATURE” με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε τους Φιλανδούς , τους Λετονούς και Πορτογάλους εταίρους  στο σχολείο του, στο Μοσχοχώρι Λαμίας , την Δευτέρα 22-4-2024.  

Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν, για μία εβδομάδα, σε οικογένειες μαθητών του σχολείου. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας , οι  μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους, γνώρισαν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και συνεργάστηκαν με τους μαθητές του σχολείου, παίρνοντας μέρος σε διάφορες δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου σχετικές με την θαλάσσα.

Επισκέφτηκαν τα Καμένα Βούρλα και το Ναυτικό Μουσείο στο Γαλαξίδι καθώς επίσης και τις Ιαματικές πηγές Δαμάστας και Θερμοπυλών. Έπαιξαν παιχνίδια στη παραλία και με τα αντικείμενα που συνέλεξαν από αυτή , έφτιαξαν Sea art δημιουργίες.

Παράλληλα γνώρισαν στοιχεία της αρχαίας ελληνικής ιστορίας μέσα από την επίσκεψή τους στο Μουσείο των Θερμοπυλών και στους Δελφούς. Ήρθαν σε επαφή με την παράδοσή μας μαθαίνοντας ελληνικούς χορούς και φτιάχνοντας ελληνική παραδοσιακή πίτα!

«Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα γεμάτη από αξέχαστες στιγμές! Γυρίζουμε πίσω στις χώρες μας γνωστικά πιο πλούσιοι! Οι μαθητές μας έκαναν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξή τους!» ήταν τα λόγια των εκπαιδευτικών λίγο πριν την αναχώρησή τους από την Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση