Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτση»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 15:30 Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτση»

Στη Λαμία κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για τη διερεύνηση των αιτιών της εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς…

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας (20/5) στη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, την παραγγελία διερεύνησης των αιτιών της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε βραδυνές ώρες της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP Α.Ε» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.

Όπως αναφέρει η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην παραγγελία της, ζητεί την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς «σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».

Να αναφέρουμε ότι ήδη στη Λαμία, βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα μαζί με το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας Λαμίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης θα ενεργήσουν τον απαραίτητο έλεγχο για τα αίτια της μεγάλης καταστροφής.

Δείτε βίντεο του LR από το σημείο όπου ακόμη αναπηδούν φλόγες μέσα από τις καμένες λαμαρίνες:

Σημειώνουμε ότι καταστράφηκε ολοσχερώς το ένα κομμάτι του εργοστασίου, όπου λειτουργούσε το τμήμα του Logistics με ψυγεία, μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους πρώτων υλών, τα γραφεία της επιχείρησης, αλλά και χώρος στάθμευσης μεγάλων οχημάτων κάποια εκ των οποίων επίσης καταστράφηκαν.

Το κομμάτι του παρασκευαστηρίου, με τα παραδοσιακά προϊόντα, γλύτωσε τη μανία της φωτιάς χάρη και στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία φέρεται να έφτασαν μέσα σε τρία λεπτά από την εκδήλωσή της. Αρχικά μάλιστα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πυρκαγιά στον περιβάλλοντα χώρο σε κάποιο από τα οχήματα, όταν ξεκίνησαν οι εκρήξεις από το εσωτερικό του κτιρίου όπου φυλάσσονταν και φιάλες υγραερίου.

Συνολικά ενήργησαν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, μαζί με το βραχιονοφόρο όχημα της Π.Υ. Λαμίας.

Σημειώνουμε ότι η εταιρία από την προηγούμενη Παρασκευή 17 Μαΐου είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και είχε δεχτεί καταγγελίες μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από τα σχολικά γεύματα που διανέμει.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, τον ΟΠΕΚΑ, τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΔΥ, ενώ τις καταγγελίες διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση