MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Σήμερα το μεσημέρι τα σπουδαία για την ΠΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα το μεσημέρι τα σπουδαία για την ΠΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραλείψεις και λάθη του παρελθόντος αναδείχτηκαν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων…

Με την άποψη να βελτιωθεί η τροπολογία για την ΠΕΛ που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ (ΕΕ) 2019/1151 ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, που προκάλεσε η παράταξη του πρώην Δημάρχου Ευθύμιου Καραΐσκου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς που συμμετέχουν επίσης ως μέτοχοι στο «Φορέα Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.», Περιφέρεια Στερεάς και Επιμελητήριο Φθιώτιδας, συμφώνησαν στις προτάσεις που θα καταθέσουν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7) πριν τη συζήτηση του σχεδίου νόμου. Βασική προϋπόθεση να μην αναλάβει ο καινούριος φορέας, χρέη που ούτε δημιούργησε, ούτε ευθύνεται γιατί δεν έχουν πληρωθεί τόσα χρόνια μετά!

Χρέη, που όπως καταδείχθηκε κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς είναι, και τα 400 τόσα χιλιάρικα που είχε βγάλει ένας πρόχειρος έλεγχος πριν από 7 χρόνια, μάλλον δεν είναι ούτε τα μισά χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι.

Αναζητείται λοιπόν μια βιώσιμη λύση για τη λειτουργία και τη διατήρηση της νέας ΠΕΛ, απαλλαγμένη από τις αμαρτίες του παρελθόντος που βαραίνουν και τις δικαστικές αποφάσεις του σήμερα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης και συνεισφέραν με απόψεις, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Σταϊκούρας, οι βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και πρώην Πρόεδρος του καταργούμενου ΝΠΔΔ «ΠΕΛ» Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Τοποθετήθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ρούλιας και Αχιλλέας Τζουβάρας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Φώσκολος και Βίβιαν Αργύρη.

Για πρώτη φορά πάντως μετά από 10 σχεδόν χρόνια άνοιξε η συζήτηση για οριστική διευθέτηση του θέματος, καθώς τόσα χρόνια το πρόβλημα του αμαρτωλού παρελθόντος του ΝΠΔΔ, κρυβόταν κάτω από το χαλί. Τώρα όμως δε χωράει άλλη αναβολή, καθώς υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσό ως προίκα για την αναπτυξιακή προοπτική της ΠΕΛ, της Λαμίας και γενικότερα της Φθιώτιδας.

Δείτε και το βίντεο με ολόκληρη τη συνεδρίαση: