Προήχθη ο Εισαγγελέας Νίκητας Θεολογίτης... Κρίμα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 22:17 Προήχθη ο Εισαγγελέας Νίκητας Θεολογίτης... Κρίμα!

Σε Αντιεισαγγελέα Εφετών προήχθη ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης.

Τα συναισθήματα ανάμικτα. Από τη μια χαίρεσαι όταν βλέπεις έναν εξαίρετο Εισαγγελικό λειτουργό να ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας, από την άλλη όμως δεν μπορείς να μην σκεφθείς και το τεράστιο κενό που θα αφήσει πίσω του.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Εισαγγελέα Θεολογίτη, που όλοι στο χώρο της Δικαιοσύνης αναγνωρίζουν για τις γνώσεις του, τις νομικές του θέσεις και το αδέκαστο στην απονομή Δικαιοσύνης.

Αναφέρομαι κυρίως στον Άνθρωπο Νικήτα Θεολογίτη. Στον λειτουργό που είχε την πόρτα του γραφείου του πάντα ανοιχτή, για όποιον πολίτη είχε ανάγκη, μα κυρίως για αυτούς που ήταν "αδύναμοι" και δεν είχαν να ακουμπήσουν πουθενά. Ώρες ατελείωτες πέρα και έξω από κάθε ωράριο στην υπηρεσία του πολίτη που έχει ανάγκη, δίνοντας πάντα λύσεις, ξεπερνώντας πολλές φόρες γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια, που ταλαιπωρούσαν ανήμπορους συμπολίτες μας.

Στον Άνθρωπο που μέσα από την Εταιρεία Προστασίας Αποφυλακιζομένων Λαμίας, φρόντιζε για την επανένταξη των αποφυλακισμένων και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Αυτά και άλλα πολλά, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, η οποία πέρα από τον τεράστιο όγκο υποθέσεων έχει να διαχειριστεί και τις φύλακες Δομοκού, που από μόνες τους χρειάζονται τουλάχιστον έναν Εισαγγελέα σε μόνιμη βάση. 

Για να καταφέρεις λοιπόν να ξεχωρίσεις και να βάλεις τη δική σου σφραγίδα στην απονομή της δικαιοσύνης, πέρα από τις γνώσεις και τη σκληρή δουλειά, χρειάζεται να έχεις και ένα ειδικό βάρος, ως προσωπικότητα. Και ο μέχρι τώρα προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας το είχε.

Με την προαγωγή του δυστυχώς ο Νικήτας Θεολογίτης θα πρέπει να φύγει από τη Λαμία. Κρίμα! Ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει να σηκώσει πολύ βαρύ φορτίο.

Του εύχομαι να τα καταφέρει, γιατί πέρα από την απονομή δικαιοσύνης, εκεί έξω υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανήμποροι που έχουν ανάγκη και θέλουν έναν, Εισαγγελέα - Άνθρωπο, να τους ακούσει και να τους δώσει λύσεις.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

...........................................................................................................................

Δεκαεννιά προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων αποφάσισε το 15μελές και το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σε αρεοπαγίτη προήχθη ο πρόεδρος Εφετών Γεώργιος Παπανδρέου, ενώ προήχθη στο βαθμό του προέδρου Εφετών η Εφέτης Αικατερίνη Βλάχου και στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος.

Ακόμη, προήχθησαν σε Εφέτες οι εξής 7 πρόεδροι Πρωτοδικών: Σταυρούλα Λιακέα, Χρυσούλα Πάνα, Νικόλαος Κουτρούμπας, Ευγενία Τσιώρα, Γεωργία Στεφανίδου, Μαρία Χατζηανδρέα και Κωνσταντίνος Σαργιώτης.Ο τελευταίος από τη θέση του ανακριτή διαφθοράς χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια σημαντικές δικογραφίες. 

Παράλληλα, στο βαθμό του Αντεισαγγελέα Εφετών προήχθησαν οι εξής 9 εισαγγελείς Πρωτοδικών. Πρόκειται για τον νυν προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και τους Ευαγγελία Καρανίκα, Νικήτα Θεολογίτη, Άννα Νικητοπούλου, Δημήτριο Γκύζη, Ειρήνη Τζίβα, Ελένη Μαυροπούλου, Μαρία Πολιτάκη, Παρασκευή Σάκουλα, Αμαλία Μπακαλώνη, Ευγενία Αυλίδου, Ελένη Σίσκου, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Τόλιας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση