Laser Αποτρίχωσης: Δε γίνεται το καλοκαίρι, πονάει πολύ και κοστίζει. 'Η μήπως όχι;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 08:14 Laser Αποτρίχωσης: Δε γίνεται το καλοκαίρι, πονάει πολύ και κοστίζει. 'Η μήπως όχι;

Γράφει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Βασίλης Αθ. Παπαευθυμίου.

Mέχρι πρόσφατα η αποτρίχωση με laser είχε κάποιους απαράβατους κανόνες και περιορισμούς, που σχετίζονταν κυρίως με τον τύπο του δέρματος και με τον ήλιο. Επίσης, καθημερινά συναντάμε κόσμο που προτιμάει το ξυραφάκι για την αποτρίχωσή του, αποφεύγοντας την αποτρίχωση με κερί, γιατί κατά γενική ομολογία πονάει. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι για πολλούς το laser για την αποτρίχωση φαντάζει απαγορευτικό, μιας και συνήθως κάποιος γνωστός θα υπάρχει στον περίγυρο, που έχει κάνει laser και περιγράφει με γλαφυρότητα ότι χρειάζεται ξυλοκαΐνη για να αντέξει τον πόνο που του προκαλεί.

Όμως η τεχνολογία προχωρά και την πεποίθηση αυτή έρχεται να ανατρέψει ένα νέο μηχάνημα laser, στο οποίο ενσωματώνονται νέες τεχνολογίες που, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα για την αποτρίχωση που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, επιτρέπει την ανώδυνη εφαρμογή ακόμα και σε μαυρισμένο δέρμα.

Το νέο αυτό μηχάνημα δεν είναι άλλο από το Alma Beauty Remove, με την τεχνολογία αιχμής Soprano, η οποία έχει βραβευτεί πολλές φορές με πιο πρόσφατη εκείνη όπου αναδείχθηκε η καλύτερη νέα θεραπεία της χρονιάς 2019.

Ιδανικό ακόμα και για άτομα που δεν αντέχουν τον πόνο

Κατά την εφαρμογή μιας συνεδρίας αποτρίχωσης με laser, εκπέμπεται μία δέσμη φωτός, που μετατρέπεται σε θερμότητα. Η θερμική αυτή ενέργεια απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα την καταστροφή των θυλάκων της. Δεν προκαλείται καμία αρνητική επίδραση στις δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη (όπως ιστοί, εσωτερικά όργανα, λεμφαδένες κλπ).

Η νέα τεχνολογία Soprano προσφέρει δύο μεθόδους αποτρίχωσης, την εν κινήσει τεχνολογία SHR και τη συμβατική μέθοδο αποτρίχωσης διοδικού laser με παλμό- παλμό, για να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες τόσο του ατόμου όσο και της κάθε περιοχής του σώματος.

Η μειωμένη ενόχληση και ο ελάχιστος ερεθισμός, που ακολουθεί μετά την εφαρμογή με διοδικό Soprano laser, οφείλεται σε δύο κύριους λόγους:

1. Πρώτον, η αποκλειστική και πολυβραβευμένη μέθοδος αποτρίχωσης SHR αυξάνει σταδιακά τη θερμοκρασία του δέρματος, μέχρι να φτάσει στο επίπεδο καταστροφής του θύλακα της τρίχας, μην επιτρέποντας την αναδημιουργία της. Με τον τρόπο αυτό η τρίχα δεν καίγεται, αλλά λαμβάνει σταδιακά την ενέργεια που απαιτείται για την καταστροφή της.

2. Δεύτερον, το διοδικό laser με το ειδικό σύστημα ψύξης που διαθέτει, ψύχει την περιοχή έντονα για μεγαλύτερο διάστημα, σε σχέση με τα υπόλοιπα μηχανήματα laser.

Τελικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η εφαρμογή με διοδικό Soprano laser να μην είναι επώδυνη και επομένως να μη χρειάζεται να προηγηθεί η χρήση αναισθητικής κρέμας, σε αντίθεση τόσο με την αποτρίχωση με κερί όσο και με άλλα μηχανήματα laser.

Ανώδυνη και ασφαλής εφαρμογή στις ευαίσθητες περιοχές

Η θεραπεία αποτρίχωσης με laser είναι η πιο αποτελεσματική και η πιο ασφαλής μέθοδος για την ευαίσθητη περιοχή, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Θεωρείται η ιδανική μέθοδος για την αντιμετώπιση της θυλακίτιδας που δημιουργείται από το ξύρισμα ή από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης. Η τριχοφυΐα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως οι μασχάλες και τα γεννητικά όργανα σχεδόν ανώδυνα. Επιπλέον, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και το πρόβλημα ατόμων με κύστη κόκκυγος.

Ασφαλής εφαρμογή 12 μήνες το χρόνο

Στο παρελθόν αποτρεπόταν από τους ειδικούς για λόγους ασφαλείας η θεραπεία αποτρίχωσης με laser το καλοκαίρι σε μαυρισμένο δέρμα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας του διοδικού laser. Το διοδικό laser επιτρέπει την εφαρμογή θεραπείας της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε όλους τους φωτότυπους δέρματος, ακόμα και στο μαυρισμένο δέρμα, με απόλυτη ασφάλεια.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τον πλέον διαδεδομένο τρόπο αποτρίχωσης στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου ο φωτότυπος είναι πιο σκούρος και η θεραπεία αποτρίχωσης με laser γίνεται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Τελικά το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο!

Το συνολικό κόστος για αποτρίχωση με laser εξαρτάται τόσο από το μέγεθος της περιοχής του σώματος που θεραπεύεται όσο και από τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται. Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών είναι διαφορετικός για κάθε άτομο, για κάθε τύπο δέρματος ακόμα και για κάθε περιοχή του σώματος. Ένας κύκλος συνεδριών με πετυχημένο αποτέλεσμα ενδεικτικά αποτελείται από περίπου 10 συνεδρίες κατά μέσο όρο. Συνήθως περιοχές όπως το άνω χείλος μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες, ενώ άλλες περιοχές όπως οι μασχάλες ή το μπικίνι λιγότερες.

Έτσι, αν αναλογιστεί κανείς βραχυπρόθεσμα το κόστος της συμβατικής αποτρίχωσης με ξυραφάκι ή κερί και το κόστος της αποτρίχωσης με laser η διαφορά φαίνεται πολλαπλάσια. Αν όμως υπολογίσει κανείς το μακροπρόθεσμο κόστος στις δύο περιπτώσεις, τότε είναι ξεκάθαρο ότι με το laser το συνολικό κόστος είναι πολύ μικρότερο.

Επομένως, για να επανέλθουμε στο αρχικό μας ερώτημα: Όχι!

Το laser αποτρίχωσης:

  • γίνεται και το καλοκαίρι
  • δεν πονάει και
  • έχει χαμηλό κόστος μακροπρόθεσμα, άρα συμφέρει!

Βασίλης Αθ. Παπαευθυμίου
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση