Το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου που προφυλάσσει από καρκίνο και νόσο Αλτσχάιμερ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 13:38 Το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου που προφυλάσσει από καρκίνο και νόσο Αλτσχάιμερ

Ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσογειακής διατροφής, που θεωρείται διατροφικός χρυσός και δε λείπει από κανένα ελληνικό πιάτο, είναι συνάμα το μυστικό για καλή υγεία και μακροζωία. Ένα από τα συστατικά του, όμως, είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά.

Ο υγρός χρυσός της Μεσογείου, το ελαιόλαδο, θεωρείται ένα από τα στοιχεία της μεσογειακής διατροφής που προστατεύει από σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως  καρδιαγγειακές παθήσεις, νόσο Αλτσχάιμερ, ακόμη και πρόωρο θάνατο.

Η σύγχρονη έρευνα έχει ήδη δείξει ότι τα οφέλη του ελαιολάδου αποδίδονται σε αντιοξειδωτικά συστατικά του, όπως οι πολυφαινόλες. Τώρα, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, αναδεικνύει ότι τα πιθανά οφέλη του συνδέονται με το ελαϊκό οξύ, ένα σημαντικό συστατικό του ελαιολάδου, που αποτελεί περίπου το 70 με 80% της σύνθεσής του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση